2016-01-21
今日约左阿哥去旺角买野,行到差唔多8点,开始有D肚饿,于是就系附近揾食~行行下就入左呢间餐厅,虽然系食晚饭时间,但都唔太多人,等左一阵就有位,入到去被安排左坐独立卡位 唔会好逼之余,亦唔会像一般的韩烧餐厅嘈到计都倾唔到,仲有电视睇添 烧烤选择种类甚多,五花腩、牛肉、羊肉、鸡扒、火肾、串烧、鱿鱼仔、甜粟米、刺身同炸物,基本想食的都有齐。饮品任饮,种类甚多,除了基本汽水、橙汁、乌龙茶、啤酒外,也有蕃石榴汁、冬瓜茶、CC苹果和提子汁,正!当中五花腩就好食,稔得来有咬感,仲有好鲜肉香味,我同阿哥都觉得几好食,最后都encore左几次 席间仲有扇贝同虾送,两者都好新鲜,口感爽甜又弹牙,而且亦唔会好细只,真心surprise 而餐枱上系冇抽烟烟通,开头担心会唔会烧到又烟又热,但餐厅通风良好,唔焗又唔会食到周身油烟味。最后要赞嘅系任食冇限时,冇人赶之余,唔会食得有压力!以任食黎讲,都真系唔错,加上位置都算就脚,我俾佢80分!
今日约左阿哥去旺角买野,行到差唔多8点,开始有D肚饿,于是就系附近揾食~ 行行下就入左呢间餐厅,虽然系食晚饭时间,但都唔太多人,等左一阵就有位,入到去被安排左坐独立卡位 唔会好逼之余,亦唔会像一般的韩烧餐厅嘈到计都倾唔到,仲有电视睇添 烧烤选择种类甚多,五花腩、牛肉、羊肉、鸡扒、火肾、串烧、鱿鱼仔、甜粟米、 刺身同炸物,基本想食的都有齐。饮品任饮,种类甚多,除了基本汽水、橙汁、乌龙茶、啤酒外,也有蕃石榴汁、冬瓜茶、CC苹果和提子汁,正! 当中五花腩就好食,稔得来有咬感,仲有好鲜肉香味,我同阿哥都觉得几好食,最后都encore左几次 席间仲有扇贝同虾送,两者都好新鲜,口感爽甜又弹牙,而且亦唔会好细只,真心surprise