2019-06-09 320 浏览
平日见好多人排队所以想试试可能我地算早啲净系要等一阵排队已经可以帮你落定order先不过原来系有毎人最低消费😭食完主餐已经饱饱地逼住都叫咗4份pancake每只唔同款1️⃣士多啤梨pancake ($88)有冻热拣冻就影相靓 热就好食啲有雪糕我地拣咗冻卖相😍影相10分钟 5分钟K.O.成碟野依只系普通pancake有3层 中间夹住士多啤梨味creamPancake自己本身冇味所以要连cream食我就觉得依个影相吸引 食落普通2️⃣French toast ($85)依个意外地好食暖暖地 配上雪糕 一冻一暖👍🏻夹味外皮脆脆地 入面软身而且面层已经铺满糖浆 带少少甜味几值得试3️⃣原味Souffle ($85)当然要叫原味souffle超厚身但系唔知点解佢唔够松软 摇只碟佢唔系好’郁’🙈 (系测试松软度方法之一)涂上牛油同糖浆食食落好似硬啲嘅泡泡咁冇乜质感亦唔够蛋香味外貌吸引过味道4️⃣焦糖苹果Souffle ($95)依个个样都好靓但系唔知佢落咗咩 (太多云呢拿香油?!定少少酒) 令啲苹果超苦至于souffle pancake同原味𠮶个一样 只系冇咁厚 同多好多配料所以麻麻地-食完4个觉得最出色系fre
平日见好多人排队所以想试试
可能我地算早啲
净系要等一阵
排队已经可以帮你落定order先
不过原来系有毎人最低消费😭食完主餐已经饱饱地
逼住都叫咗4份pancake
每只唔同款
1️⃣士多啤梨pancake ($88)
士多啤梨pancake

有3层 中间夹住士多啤梨味cream
Pancake自己本身冇味
所以要连cream食
我就觉得依个影相吸引 食落普通
2️⃣French toast ($85)
French  toast

依个意外地好食
暖暖地 配上雪糕 一冻一暖👍🏻夹味
外皮脆脆地 入面软身
而且面层已经铺满糖浆 带少少甜味
几值得试
3️⃣原味Souffle ($85)
Original  souffle

当然要叫原味souffle
超厚身
涂上牛油同糖浆食
食落好似硬啲嘅泡泡咁
冇乜质感
亦唔够蛋香味
外貌吸引过味道
4️⃣焦糖苹果Souffle ($95)
Caramel  apple  souffle
依个个样都好靓