2022-08-31
🎏 港岛吃货系列 — 米走鸡✨ 一流鸡煲一食即上瘾🍗🤤#90cp黄店篇💛 #90cp铜锣湾篇 #90cp中式篇➖➖➖➖➖同朋友出去食饭通常都好钟意叫鸡煲食🫣🍗但系我哋有唔食得辣,所以都冇话特别好鸡煲🙈 早排就试咗呢一间,特登叫左bb辣,美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)✨ 火焰麻辣鸡煲 (小 | Bb辣) $198冇谂过佢个鸡煲系咁惹味,辣到适中都唔算太辣,一上菜已经上演火烧鸡煲,无论系可观性定系食用性都非常之高🤪 鸡肉整体都好嫩,最尾转埋汤底打边炉简直系一流😎 我哋都低估咗佢鸡煲嘅份量,虽然叫咗细但都几多吓🍗配菜方面都叫咗唔少,个人最推荐系哈哈虾中宝,系超级大份嘅虾滑,啖啖肉之余亦都几弹牙🥳 其次比较有特色嘅应该系竹笙墨鱼滑,冇谂过口感咁特别😏 出边系竹笙包住中间嘅墨鱼滑,两层完全唔同口感嘅嘢撞埋一齐都几盏鬼🤤整体来讲鸡煲已经出色,食完再用微辣汤底打边炉简直系一种享受🤫 大家都可以参考吓我哋叫咗啲小食: 🦑竹笙墨鱼滑 $54🦐哈哈虾中宝 $68🍄杂菇拼盘 $48🥘鲜炸响铃 $32🍜红薯粉 $22🐖
#90cp黄店篇💛 #90cp铜锣湾篇 #90cp中式篇
➖➖➖➖➖
美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)
✨ 火焰麻辣鸡煲 (小 | Bb辣) $198
🥤可乐 $19
🥫酱汤费 $36
💰Total: $572
💡温馨提示💡
有兴趣食嘅都可以先系openrice book定架!同埋记住佢系收酱汤费同埋服务费架🤑
➖➖➖➖➖
📍 米走鸡Deluxe (铜锣湾)
铜锣湾渣甸街50号渣甸中心3楼