2018-03-15 675 浏览
其实,我知我系衰嘅,明知呢度渣到死,但行到攰攰地又意志力薄弱,所以行咗入嚟呢度食Tea,结果知衰啦。。。首先,讲返啲奶泡。嗱,我好坦白嘅,我拣咗脱脂奶,但唔代表脱脂奶唔可以打出浓密细滑有弹力嘅奶泡,一切都系视乎咖啡师有冇心机,同佢嘅手艺!睇返幅相,你就知佢打出嚟嘅奶泡系几咁唔合格,直头系由尾数返上头,只系放5分钟多d,啲奶泡已经去到消失天与地!真系好耐好耐好耐冇见过咁快速嘅沉降速度,我觉得一定要扣人工啰!第二,就系每次见到都觉得个形状靓得好紧要嘅muffin,其实之前食过一次嘅,都系中伏过嘅,就系美丽嘅造型背后,完全由梳打粉支撑,所以,我建议佢改返名叫做梳打粉muffin,咁可以吸引到一众钟意食梳打粉嘅客人帮衬啰!最后,并唔系我要求高,只系佢品质大低!其实,附近嘅另一间cafe,无论冻饮、热饮、脱脂奶与否,奶泡都系细密坚挺,入口顺滑,劲到一个点饮到杯底之后啲泡都仲未冧落去,我真系怀疑佢系分子料理嚟;而muffin嚿蘑菇云一样系爆得咁灿烂,但梳打粉味?一d都冇啰!!

最后,并唔系我要求高,只系佢品质大低!

2018-03-15
  • 冇啰