2018-06-06 113 浏览
[ 文青风cafe☕️| 慢工出细货👍🏻]••已经系第五次黎啦💁🏻‍♀️星期六中午同男朋友悠闲食个Lunch,真系要几有耐性🙈因为野食都等得好耐下,但又好好食👅不过店内有好多文具呀书呀旅游书睇📚或者倾下计其实时间好快过~⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆🔹日式咖哩炖牛肋肉蛋饭($88)⭐️8/10我真系好想讲!望住只蛋真系好治愈🤤💕咖哩味道就正正常常,唔辣既日式咖哩味🍛牛肋肉偏瘦,我比较喜欢有点肥👉🏻👈🏻不过都炖得好软稔,好食既😋最伤心系男朋友一野笃穿左个蛋黄💔-🔹醉鸡卷手撕鸡伴麻酱荞麦冷面($88)⭐️7.5/10醉鸡卷有4件,酒味算突出,但我希望会更浓烈🍺手撕鸡配麻酱根本系绝配,实好食🐔两款鸡都嫩既,醉鸡卷比较实少少👍🏻但我觉得荞麦面淋左啲,口感麻麻~不过成个配搭都几好😋仲要凉浸浸,依家夏天食就最爽❄️-▫️以上午餐配一杯迷你粟米汤🌽系我饮过最难饮既粟米汤🤢好彩只系细细杯,唔使浪费-🔹焗芝士烟肉碎薯条($45)⭐️9/10呢个系我最爱既薯条!😍佢啲芝士淋上面,劲热溶好流质,每一条都可以沾到🍟最重要佢既芝士唔系劲浓味劲咸劲漏个啲,才疏学浅唔知佢系用边只芝士🧀但我真系好钟意,重点系食到最后d芝士唔会好似平时个d咁硬
[ 文青风cafe☕️| 慢工出细货👍🏻]

⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆

🔹日式咖哩炖牛肋肉蛋饭($88)⭐️8/10

🔹醉鸡卷手撕鸡伴麻酱荞麦冷面($88)⭐️7.5/10

🔹焗芝士烟肉碎薯条($45)⭐️9/10
呢个系我最爱既薯条!😍佢啲芝士淋上面,劲热溶好流质,每一条都可以沾到🍟最重要佢既芝士唔系劲浓味劲咸劲漏个啲,才疏学浅唔知佢系用边只芝士🧀但我真系好钟意,重点系食到最后d芝士唔会好似平时个d咁硬左一饼野咁😂