2016-03-22 3954 浏览
今日同老公系铜锣湾行街,又想食日本嘢,所以今晚选择咗目利银次。之前都有去过食饭,不过因为订位比较难订又怕上到去冇位,都打消咗几次念头。但今次打去订,接电话嘅员工就话要一个半小时还枱,唔紧要啦时间都好足够吖,所以都冇乜所谓。上到餐厅可能系weekday 关系,唔系好多客人。 店员为我地送上热茶嘅时候就话:今晚客人唔太多,可以慢慢食,唔需要还枱,够灵活变通。 师傅介绍咗几款时令刺身,有我最爱嘅贝类啦,粒贝北寄贝好爽脆,老公最爱嘅超大牡丹虾,鲜鱼刺身(好似叫伊佐木)好够鱼味好新鲜,因为个刺身盘太劲嘅关系食唔到太多嘢, 只系加咗个明太子蛋卷,明太子够咸香蛋够软滑 最后加咗个三文鱼烧饭团,表皮烧得够香脆最最最重要一定要食蒸红豆年糕做结尾,简直香软烟 un ,今晚真系好满足呀
够灵活变通。

因为个刺身盘太劲嘅关系
食唔到太多嘢,
只系加咗个明太子蛋卷,明太子够咸香蛋够软滑
最后加咗个三文鱼烧饭团,表皮烧得够香脆
最最最重要一定要食蒸红豆年糕做结尾,简直香软烟 un
,今晚真系好满足呀
  • 蒸红豆饼