2009-12-07
好耐无食蚝, 忽然间有个friend打黎话想食, 即刻谂起之前去诏既oyster station.因为朋友无乜特别preference, 所以去到都系叫个seafood platter 同海胆食住先.海胆: 讲真, 几一般.带子同赤贝: 都好新鲜, 不过好似唔系太甜翡翠螺: 不过不失oyster: 无记错好似有Virginica, South Africa同Irish Gigas(有一款唔记得咗...), 非常新鲜, 而且真系有好唔同既味道同口感. 因为我朋友都话想试下唔同口味既蚝, 所以几满意老板既recommendation.甜虾: 好鲜甜, 另一推介食完吹咗阵水, 朋友话唔系好够喉. 即刻谂住叫我好钟意食既white pearl, 点个老板话white peral d货源唔stable, 时大时细, 所以呢排无入货. 正当失望之际, 老板介绍另一款法国蚝"Gillardeau", 咁当然试吓啦. 最后再叫咗 Belon OOO.Gillardeau: 再一次增加我对老板recommendation既信心. 我同朋友都一致认为系当晚既suprise. 我落任何dressin
海胆: 讲真, 几一般.
带子同赤贝: 都好新鲜, 不过好似唔系太甜
翡翠螺: 不过不失
甜虾: 好鲜甜, 另一推介
Gillardeau: 再一次增加我对老板recommendation既信心. 我同朋友都一致认为系当晚既suprise. 我落任何dressing, 一啖食落去d蚝味既浓郁同鲜租真系无野讲. 满分.
Belon OOO: 可能以经唔系第一次食, 始终都有咗expectation, 所以无Gillardeau咁惊喜. 不过quality都系好ok既.
Overall 所有蚝既水准都好好, 所以好满足. $400一位我觉得都fair. 最紧要俾咗钱有quality, 唔系食完一肚气就好ok喇!!