2021-04-28
饺掂系其中一间我会再三帮衬嘅饺子店😋相对其他煎饺店,佢胜在分店较多,港岛同九龙都有分店,今次就一时兴起去左中环嘅分店食饺子😋✨龙凤松茸汤饺($86 / 8只)呢款龙凤松茸饺系店舖嘅招排菜,相对黎讲都较贵。饺子分别有黑松露同白松露两种款式,包得非常饱满足料。食落两款口味嘅味道嘅分别唔大,松露香突出。值得一提嘅系佢个状元九鼎汤,落左淮山、生鱼、猪尾骨等材料去煲,味道非常清甜😋同屋企煲嘅老火汤有得fight🤣✨韮菜煎饺($47 / 7只)相比起松茸饺,韮菜饺可以话系价廉物美❤️饺子外皮煎到金黄香脆,同样系落足料😋咬开脆卟卟嘅饺皮后有啖啖肉汁流出;韮菜独特嘅香味中和左猪肉嘅酥味,系我每次都必点嘅😋✨回味手拍青瓜($25)呢到都有唔少小食可以选择,味道黎讲冇饺子咁出色,但都算系中规中矩。手拍青瓜味道偏麻辣,口感爽口,非常开胃。✨蜜饯鸡翼($24 / 3只)鸡翼食落有较重嘅蜜糖味,口感相对较腍,食得出炆左一段时间。
✨龙凤松茸汤饺($86 / 8只)
✨韮菜煎饺($47 / 7只)
✨回味手拍青瓜($25)
✨蜜饯鸡翼($24 / 3只)
鸡翼食落有较重嘅蜜糖味,口感相对较腍,食得出炆左一段时间。