2016-08-10 6149 浏览
之前已经写过一篇文章介绍左好好味嘅香椒膏大蚬意粉,最近我又去多2次喇,无计啦,食物质素OK,近近地又坐得舒服~~ 咁呢2次我又食左D咩呢? 前菜 ♥鸡肉串烧+泰式虾饼♥ 虾饼贯彻弹牙口感,不错!但系鸡肉串烧相比之前的猪颈肉串烧就失色左少少。。肉质不够滑系主因。。 主菜分别点了♥香汁烧鸡肉配时蔬、印式香米饭及烤麦包♥ 同 ♥海鲜喇沙♥ ♥香汁烧鸡肉配时蔬、印式香米饭及烤麦包♥ 成个餐都几丰富,卖相亦吸引。香汁我觉得有少少似红咖哩+辣油,比我想象中辣,但都系可以接受的程度。鸡肉很入味,可惜肉质不够嫩滑。薯仔味道同烧鸡类近,入味又唔硬。热辣辣的印度薄饼沾酱汁同吃很好味~~塔形的烤麦包很脆,与印度薄饼口感完全相反,虽然特别D,但个人喜欢薄饼多一点。印度米饭比较瘦长,似剪碎左嘅米粉,口感有别于一向食开的白饭,都几特别。不过又薯仔、又薄饼、又米饭,真系好好好饱。。。 ♥海鲜喇沙♥ 虽然睇落红卜卜,但系又唔系好辣咋㖞~~反而有好浓椰汁味,个人很喜欢椰子、椰皇、椰青的味道,所以觉得个汤底好好味~~不过同行友人就觉得唔够辣~~至于配料主要都系青口、墨鱼仔、虾同类似鱼腐豆卜,份量都不少,鱼腐豆卜索晒D汤好
咁呢2次我又食左D咩呢?

前菜 ♥鸡肉串烧+泰式虾饼♥

♥香汁烧鸡肉配时蔬、印式香米饭及烤麦包♥
成个餐都几丰富,卖相亦吸引。
,都几特别。不过又薯仔、又薄饼、又米饭,真系好好好饱。。。
♥海鲜喇沙♥
~~不过同行友人就觉得唔够辣~~至于配料主要都系青口、墨鱼仔、虾同类似鱼腐豆卜,份量都不少,鱼腐豆卜索晒D汤好好味,墨鱼仔就好爽口
~~ 青口同虾似冰鲜,无咩特别。。
甜品 ♥椰汁西米露♥,虽然无咩特别,但椰味很重,所以也不错~~

整体黎讲,食物质素保持水准,个人觉得喇沙好味一D。另外,呢2次上菜速度快左
,值得一赞~~
午餐