2016-04-14
已经系第三次黎,上两次系lunch,是日喺鲗鱼涌同朋友小聚,谂起呢间餐厅,于是就上黎试呢度既dinner。西班牙白毛猪凯撒沙律 $93先黎一个开胃沙律,就咁凯撒沙律好似有D平凡,加25蚊就可以额外配烟三文鱼或者西班牙白毛猪,我地拣左后者,呢款沙律口感非常清新,白毛猪带咸甘香,食到肉得黎感觉又唔会太oil。香煎三文鱼及传统南意式浓蕃茄汁意粉 $104主菜就点左个比较重口味既,不过食落又无想像中咁重,唔错,酱汁浓郁得黎几清新,意粉几好咬口,最惊煮到劲淋!三文鱼有肉香,配蕃茄汁好夹,三文鱼份量都唔细。法国膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁 $136以为膏蟹会盖过哂忌廉汁,点知又几协调㖞,膏蟹爱好者一定好满足,食得出用料新鲜,膏蟹肉肉质结实,扁意粉入口滑溜,又有嚼劲,加上蟹膏忌廉汁份量同味道都啱啱好,香而不腻,值得加分!纽约芝士饼 $48甜品叫左个纽约芝士饼,甜中带香,作为丰盛大餐后既小甜点就最good,出品媲美酒店级数,笔者相当满意。
西班牙白毛猪凯撒沙律 $93