2020-01-14 1582 浏览
好耐之前来过MGB一次食lunch, 最近知佢重新装修,咁就带埋女友嚟食下大餐!而家既装修更有美式餐厅的感觉,坐位同样阔落,人多人少都可以安排到!想静静地食下饭倾下计,窗口边既坐位就啱晒!呢度主打牛肉美食同各式酒类,今晚我哋order左一个set dinner, 小食同pizza! set dinner的小食首先出场,估唔到小食都咁丰富,有两片风干火腿,鸡翼,水牛芝士等,爽口既沙律菜配上油醋汁都几开胃!今晚餐汤是京葱薯仔汤,薯仔味浓郁,带点甜,唔错我哋跟餐加$28有多一份炸鸡块配意大利油醋汁,带点油腻既炸鸡,配上油醋汁同爽口沙律菜,即时平衡返!辣辣地既好大只既水牛成鸡翼,好快送到台上,外皮都几香脆,个人觉得如果个汁再辣d仲好,不过而家都几惹味!烤澳洲草饲西冷扒(七成熟) 卖相唔错,阵阵焦香味令我流晒口水,炸得白雪雪几脆既薯条,可以证明佢哋既油几干净!切开入面鲜嫩既牛肉加上丰富既肉汁,入口松软,谂起都流晒口水!夏威夷薄饼热辣辣跟住西冷牛扒上台,芝士十足,极易拉出芝士丝,配上菠萝同烟肉同香脆既饼皮,我足足食左几块!嚟到甜品时间首先地中海橙片芝士饼,卖相非常吸引,芝士味浓郁,加香酸酸地

想静静地食下饭倾下计,窗口边既坐位就啱晒!

今晚餐汤是京葱薯仔汤,薯仔味浓郁,带点甜,唔错

嚟到甜品时间首先地中海橙片芝士饼,卖相非常吸引,芝士味浓郁,加香酸酸地既橙片,甜得嚟又会带点酸,几好味!

最后有朱古力慕丝饼,朱古力味十足,香浓既朱古力夹层,同外面既朱古力相映成趣,口感十足!

• 夏威夷薄饼
  • 澳洲草饲西冷