2021-06-10 1819 浏览
自从海港城出咗购物折扣劵之后, LADY M 就长期排队。尤其是外卖条队长到兜几个圈。我哋行完街, 谂住去食件CAKE 做晚餐先再去睇演唱会。当时5 点几, 堂食都已经多人排, 由于仲有限聚令嘅关系, LADY M 只安排入座一半左右, 我哋排咗大约30 分钟先有位。好啦! 一坐低就即刻睇有食咩! 不过由于都晏啦, 有D 款已经卖晒。出去点餐, 等咗阵就上CAKE 啦! 我哋点咗3 件CAKES 同一杯冻咖啡。冻咖啡几岩我口味, 唔系酸果种, 不错! 朱古力棋盘蛋糕老公至爱嘅朱古力蛋糕, 蛋糕本身厚实得嚟都松软, 蛋糕上面有朱古力粉, 一口食落去系浓浓嘅朱古力味,  正! 香槟千层蛋糕见到呢个限定香槟千层蛋糕即刻想试! 虽然价钱略贵, 但系食落口, 上面由香槟做成嘅啫哩好重香槟味, 但由于系啫哩, 所以食落好清新! 加埋千层蛋糕, 唔腻 ! 正! 上网揾到资料, 原来蛋糕以高贵的 Perrier-Jouët 「巴黎之花特级干型香槟」制作而成。唔怪得比其他款贵D 啦! 值得呀! 原味千层蛋糕食完香槟千层蛋糕, 再食返个原味, 比咗下去! 加上已经食咗2 件CAKES, 呢个原味变得腻咗!

我哋行完街, 谂住去食件CAKE 做晚餐先再去睇演唱会。

出去点餐, 等咗阵就上CAKE 啦!

我哋点咗3 件CAKES 同一杯冻咖啡。

冻咖啡几岩我口味, 唔系酸果种, 不错!

香槟千层蛋糕

唔怪得比其他款贵D 啦! 值得呀!

原味千层蛋糕

埋单扣埋卷每人都唔驶$100 就可以食到3 件CAKES, 真系劲抵!

2021-03-28
$125 (其他)
  • 香槟茶千层蛋糕