之前已经写过一篇关于韩味屋的食评,上次的经验是美满的,得知店主喺附近再开多一间分店,于是过嚟再试多次睇下水准是否仍然咁好。新店的位置就在老店的斜对面,绝对唔会揾唔到,地方大很多。店内仲摆放了一个车仔档,里面盛载着好多前菜之前已经讲过这里的前菜是好好味的。今次就仲开心,因为可以去车仔档拣自己中意既前菜,仲可以refill 一次最喜爱嘅系芽菜,蒜香菠菜和黑豆。好食到停唔到口野食方面我哋叫咗人参鸡汤和牛肉炒粉丝。人参鸡汤人参鸡汤用热锅装起,跟一碗白饭。鸡汤香浓,感受到淡淡人参味,而且又不算太油腻,不过鸡肉我就觉得实咗少少!牛肉炒粉丝牛肉炒粉丝就唔讲得笑,分量大,如果是女孩子两个都未必食得晒。粉丝炒得好香,条条分明,酱汁浓厚地包住每一条粉丝。这一碟炒粉丝对我们来说可以系香港的韩国餐厅中最好味的今晚食完仍然觉得水准依然,下次我哋一定要叫多几个人一齐食,咁就可以再次试多次招牌菜例如南瓜炆牛肋条,石头锅饭等。

车仔档前菜

仲可以refill 一次

最喜爱嘅系芽菜,蒜香菠菜和黑豆。

好食到停唔到口

前菜

野食方面我哋叫咗人参鸡汤和牛肉炒粉丝。

牛肉炒粉丝

牛肉炒炒丝