2016-08-15 4173 浏览
一直好钟意睇Jamie Oliver嘅cooking show,所以之前香港一话开Jamie's Italian之后就即刻去试下,印象非常唔错!所以呢派心思思又想食喇!首先点咗杯Tropical Delight,用上热情果、橙汁、新鲜柠檬汁同埋雪碧而整成。本身酸酸甜甜都几吸引,但有啲涩,如果甜返啲就好喇!上次都食过类似嘅嘢,今次想再试下,点知完全唔同哂口味!呢个蟹肉牛油果烤面包,第一次食果时佢系一件件,今次捞埋一堆,仲加咗好多香料同香草,抢哂本身蟹肉嘅鲜甜,牛油果香味都无哂,呢个真系失望之作!到我最期待嘅意粉喇~ 点解会期待?因为佢哋每日新鲜造㗎,有咬口之余,最重要系香!唔知有无人同我一样好喜欢新鲜意粉嘅面粉香?我成日觉得新鲜造嘅意粉系特别挂汁,呢个著名鲜虾扁意粉嘅汁又煮得刚刚好,唔会太稀,所以好快就清哂喇~ 不过份量就少咗啲,两个人Share又差啲,只可以一人一啖试下咁啦。好贪心嘅我哋好多嘢都想试,所以拣咗两款mains 。第一款就系海鲜大杂烩,用蕃茄加白酒汁煮啲海鲜同细细粒嘅意粉,个汁唔算煮得杰,但味道都几好。入面有鱼柳、蚬、虾同埋青口等等嘅海鲜,啲粒粒意粉吸咗啲汁就真系几正!另一
TROPICAL DELIGHT
蟹肉牛油果烤面包
本店著名鲜虾扁意粉
海鲜大杂烩
另一款main就系秘制烤鸡,其实我嚟再食,主要系挂住佢哋嘅free-range chicken! 第一次食非常juicy,又滑又好咬口,令我十分难忘;今次食个味又唔同哂,有少少觉得画蛇添足,鸡都仲系滑,但已经无咁juicy,$200一份鸡(其实得一件),我会期望多少少,所以下次唔会再叫喇!
秘制烤鸡
最后梗系有甜品啦~ 分别系tiramisu 同 lemon meringue cheesecake ! 个tiramisu用上我喜爱嘅积及橙饼组合,橙皮好香,朱古力味都够,但就有少少抢咗咖啡味,如果钟意食传统tiramisu嘅朋友仔就未必啱喇!另外一个 lemon meringue cheesecake 都啱我口水,柠檬香味几清新,酸酸哋好清新,cheesecake软身,食得出好新鲜,呢度啲甜点都几有水准呢~
TIRAMISÙ
LEMON MERINGUE CHEESECAKE
题外话/补充资料: 服务一流,亲切有礼,令人非常舒服
2016-07-05
本店著名鲜虾扁意粉
海鲜大杂烩
LEMON MERINGUE CHEESECAKE
  • tiramisu,pasta