2019-05-27
俺流由刚开业时嘅人气长龙店到而家直行直入唔驶等位,可算系大起大落。人流少咗唔系冇原因嘅,重点系你会唔会听?会唔会改!时隔半年,今日我又胆粗粗帮衬喇!男盛拉面 - 听个名都知道呢款拉面系为壮男而设,份量一定有番咁上下!配料有叉烧两片,唐扬炸鸡两件,原只鸡蛋一只,仲有葱、笋、海带,真系份量十足!建议先食炸鸡,因为浸响热汤度好快就唔脆,炸鸡腌得入味又唔太咸,趁热食仲好脆,肉质都几嫰吓!叉烧keep 到水准,有肉味之余又唔肥腻。鸡蛋原只上就唔怕「走黄」啦!至于汤底,今次拣咗辣盐汤,第一次食都几好,唔会死咸同个面都几夹!特制捞面 - 叉烧两大块,配特制酱汁 + 蛋黄。面质偏粗,捞面吸酱一流。成个捞面其实系几好嘅,只系唔知点解个酱汁劲似XO酱,感觉非常港化小食方面就系一个伏位喇!玉子大阪烧 - 我以为系大阪烧加蛋,原来系原只炸鸡蛋配大阪烧汁加鲣鱼碎,盛惠$22 明太子芝士烧饺子 - 饺子超迷你,芝士完全冇味,感觉似隔夜香口胶多啲,但都拉到少少丝嘅!明太子味道超咸!成个饺子油腻感十足!总结,拉面系有改善既,小食就有待改善喇!至于服务呢?仍保留香港特式,收嘢、抹枱、快啲走!
小食方面就系一个伏位喇!