2023-06-05
Happy Friday 小编👧🏻再度去了位于大埔·homeland🌈,之前食过餐厅主打手工意粉🍝系出色既,另外仲会有好多香港品牌既手工茶同饮,今次我同朋友就叫左2个dinner 𝘀𝗲𝘁,再额外叫左手工饮品同前菜,好满足🥰 餐厅分2层,环境坐得舒服,主要有卡位,同埋店员服务都好好 👍🏻💕💰148-200/pp👧🏻🅣🅞 🅢🅣🅐🅡🅣 🌟 烟三文鱼凯撤沙律烟三文鱼有3块配上凯撤沙律🥗系开胃前菜。🌟慢煮鸡胸凯撒沙律将慢煮鸡胸撕开, 配上凯撤沙律🥗口感丰富。🌟 香草牛油白酒煮青口蓝青口入口每一啖都散发出香浓香草牛油白酒汁味,味道刚好😋。🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽 🌟香城和牛汉煲薯条和牛叫左7成熟, 想讲已烘面包🥯好松软,充满牛油香味,夹埋和牛同其他配菜有蕃茄🍅、生菜🥬同好厚身既芝士🧀️,咬落好juicy! 而薯条🍟好厚身,炸得热烘烘外脆内软,食唔停口😝。🌟伊比利亚猪肩肉薯菜 想讲叫左慢煮8成猪肩,肉质好软淋又不失口感!配上烧肉更突出。而薯蓉真心做得出色,入口每一啖都牛油味香又好滑身,而小篇最钟意系又有少少薯蓉粒,食落口感好正。小篇👧🏻推介‼️🅓🅡🅘🅝🅚🌟雪糕气泡培茶 第一次试香港推出既手工气泡茶。雪糕
💕💰148-200/pp👧🏻
🅣🅞 🅢🅣🅐🅡🅣
🌟 烟三文鱼凯撤沙律
烟三文鱼有3块配上凯撤沙律🥗系开胃前菜。
🌟慢煮鸡胸凯撒沙律
将慢煮鸡胸撕开, 配上凯撤沙律🥗口感丰富。
🌟 香草牛油白酒煮青口
蓝青口入口每一啖都散发出香浓香草牛油白酒汁味,味道刚好😋。
🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽
🌟香城和牛汉煲薯条
🌟伊比利亚猪肩肉薯菜
🅓🅡🅘🅝🅚
🌟雪糕气泡培茶
第一次试香港推出既手工气泡茶。雪糕气泡培茶
饮落有云呢拿和焙茶的香气和味道。好似真系食紧焙茶云呢拿雪糕咁💕。小篇👧🏻推介‼️
🌟梦想
系用左桂花酿造的轻身啤酒,饮落去清爽口感带点柑橘及葡萄柚香,好清新