2024-08-31
放工约咗Agent睇楼,睇完系坚地揾嘢食,系门口望入去依间餐厅环境好舒服、装修都别致,好耐都无食尼泊尔菜就试下🇳🇵~同职员倾计先知原来餐厅系2019年因疫情结业😞,近2个月重开,食到一半主厨都出嚟打招呼问下味道如何😋?真心味道真系好好👍🏻职员都好好招呼,依种味道同态度好值得大家留港消费❤️🥠印度酸奶脆球 $48每次食尼泊尔菜都会叫嘅香口小食,酸酸甜甜劲开胃,脆球内有水煮薯仔+洋葱馅再注入满泻酸奶酱,红石榴系点精之笔,增加口感之余咬爆果下酸味好fresh!🐷西古瓦烧烤猪肉串 $98小食一定要食下串烧la,见个名咁特别就试下,以为系一串串,原来已经烧好放系碟方便食。猪肉好软滑腌肉腌得好入味,点酱食更有异国风味,原来酱汁系尼泊尔风味辣酱,少少辣更惹味🥟招牌拌饺「 $68(5只)/$98(10只)见到招牌就要试试,Sauce系彩椒洋葱甜辣捞汁,第一次食捞饺,煎饺再「索」满酱汁超入味,每只饺子都包入满满鸡肉,价钱好抵食!🥔咖喱薯仔椰菜花$88咖喱都系异国菜必试~今次嘅酱汁仲系由主厨特制,夹Naan食味道更突出!软淋淋薯仔及椰菜花夹入薄脆饼,口感同味道互相加分!🧄Naan $38我拣咗蒜蓉口味,即叫
🥠印度酸奶脆球 $48
🐷西古瓦烧烤猪肉串 $98
🥟招牌拌饺「 $68(5只)/$98(10只)
🥔咖喱薯仔椰菜花$88
🧄Naan $38
我拣咗蒜蓉口味,即叫即整热辣辣上台,咬开好香蒜蓉味,净食薄饼都好食,夹咖喱食更出色
🥘咖喱鸡套餐 $158
每份套餐有肉类(自选)、印度香米、蔬菜咖喱伴碟、扁豆汤、酸奶、酸青瓜、沙律,一份有齐尼泊尔塔里主食,想体验尼泊尔人平日嘅常餐就要试试。我觉得依个套餐有齐我想食嘅美食真系一次过满足所有愿望,咖喱好出色搭饭食好开胃(d饭好香㗎),仲有青瓜、沙律等帮助消化,我发觉我几钟意尼泊尔膳食,有菜有肉有饭有豆等都真系好健康!
🌹尼泊尔风味玫瑰果子配酸奶 $48
食到咁饱饱,第二个胃系时候出动!上枱见系黄色以为叫错,原来唔系真系黄色,果子软糯、好香玫瑰味,整体比较甜,酸奶中和下就刚刚好
🥥Coconut Lassi $38
入口几特别香甜椰子+酸乳酪味,每啖都酸甜酸甜咁间隔著,平时饮开Mango Lassi,椰子Lassi都好饮
🥭Mango Lassi $38
朋友叫咗Mango Lassi,一贯Mango Lassi 口味,甜甜香芒好fresh,芒果Lassi 真系去边个国家都好饮!
KTM Nepalese Restaurant
📍地址:坚尼地城加多近街71号