2023-04-25
几年前去过西环食,一直念念不忘,假日去开将军澳踩单车,顺路见到就决定食晚餐😉晚餐想抵食啲可以叫set, 包前菜,主菜,饮品😗 🌟炸洋葱圈我一向觉得洋葱圈🧅比较油腻,好似净系食炸粉甘,呢间嘅洋葱圈整得出奇地好食!洋葱圈大大圈,炸粉唔厚兼好脆,炸得金黄色而且干身唔油腻,重要嘅系洋葱圈好甜,好好味😋🌟卡邦尼长通粉说实话呢个卡邦尼唔算正宗,配少量烟肉,不过长通粉煮得刚刚好,唔会太淋,但追求正宗卡邦尼嘅朋友,建议可点其他😉🌟传统炸鱼薯条终于黎到主角出场!今次加钱转做鲈鱼😊一上枱,已经闻到香喷喷嘅炸鱼薯条味🤩炸鱼下铺满厚厚嘅薯条,份量十足!先试左薯条先,哗!好厚实,系我中意食嘅质感🤩 然后切开鲈鱼,哗!完全唔会切散,炸粉亦都唔厚而且颇脆,鱼质劲鲜嫩,一啲都唔干!建议第一口唔好沾酱住,食左个原味道先😉😉 酱汁配了茄汁和他他酱,好食😋😋😋
晚餐想抵食啲可以叫set, 包前菜,主菜,饮品😗
🌟炸洋葱圈
🌟卡邦尼长通粉