2018-06-11
<夜战东大街🍽·那夜我遇上了有钱佬靓粥>有钱佬靓粥-招牌有钱佬靓粥$33/煲&𩠌粥小食-雪花皮蛋$6/pcs , 腐乳皇$4/pcs 同辣菜脯$4/pcs _熊人又去战一战东大街,大热天时汗又一滳滳,熊人决定试试新野,做返个街头有钱佬先🙈😂因为俾煲砂煲粥吸引左入去食,今次叫左招牌有钱佬靓粥,即叫即煮,等左15mins 左右,粥送到☺️打开不得了,皮蛋同咸蛋马上飘过来🙈🙈,一试落口「得」,系我爱既米花潮式生滚粥👍🏻,够绵够香,粥入面仲有瑶柱、鱼片、咸蛋、皮蛋、猪骨,配埋D𩠌粥小食腐乳、雪花皮蛋同辣菜脯食,一个字「爽」,重点系熊人我食完唔口渴,老板呀,下次个砂煲可唔可以大少少,D粥多少少😬,诚意十足,有下次,如果元朗有分店就好喇~_🎈Rating :8.5/10<夜战东大街,在粥舖食透心凉薯粉>_有钱佬靓粥-蒜醋捞薯粉$28/碗_其实熊人觉得系粥舖食到透心凉薯粉系一件几爽既事😎,先讲返个薯粉唔好睇佢细细碗,事实系分量十足,入面仲有个值得赞既细心粒就薯粉碎上厨师大佬帮你剪好哂👍🏻好方便,至于配料方面入面有云耳、火腿丝、青瓜丝、红椒丝,口感唔错,个酱汁方面就系用蒜
🎈Rating :8.5/10
<夜战东大街,在粥舖食透心凉薯粉>
有钱佬靓粥-蒜醋捞薯粉$28/碗
_
其实熊人觉得系粥舖食到透心凉薯粉系一件几爽既事😎,先讲返个薯粉唔好睇佢细细碗,事实系分量十足,入面仲有个值得赞既细心粒就薯粉碎上厨师大佬帮你剪好哂👍🏻好方便,至于配料方面入面有云耳、火腿丝、青瓜丝、红椒丝,口感唔错,个酱汁方面就系用蒜蓉同黑醋,不过就蒜味唔太重,如果可以既话加少少小辣椒落去再拌匀,味道应该更出色🙈,食完粥食依个好爽,凉爽哂~
🎈Rating :7/10