2017-10-17
下午男人打黎问我今晚想食啲咩,突然间好挂住上次食过嘅酥皮蜜糖吐司,于是两个一收咗工就直接约喺𠮶度等,一圆我今日嘅心愿餐厅装修小文青风格,感觉舒服先来个餐汤,忌廉粟米浓汤粟米味清新,而且仲超顺滑香浓,意外嘅好饮士多啤梨奶昔,少女心爆灯🤗香草忌廉烟肉意粉上次食过呢度嘅意粉,已经10分钟意。呢度嘅意粉煮得啱啱好,意粉仲好弹牙爽口,而且我钟意嘅意粉酱汁一向都系偏浓厚,呢度嘅酱汁超浓厚,条条意粉都有酱汁挂住,而且烟肉味够香, 十分好味椒盐鸡翼椒盐味够, 10分香。鸡翼煎到脆卜卜,作为餐前小食十分开胃烟三文鱼芝士焗大菇芝士超足料,难得嘅系大菇冇乜青草味,食落仲有一阵焦香味,配上烟三文鱼,意外既夹。丹麦酥pizza真系好钟意呢度嘅面包,呢度嘅面包外层全部都系脆口嘅酥皮,呢个Pizza系酥皮面包上面加上左芝士,香菇,火腿同埋劲多份量嘅菠萝同千岛酱,酸酸甜甜之余配上超脆口嘅酥皮,真系好惹味石板街蜜糖多士盒终于上我嘅主菜啦(其实佢系甜品啰😂)入面嘅蜜糖多士粒已经搽满蜜糖焗到香喷喷,而外面嘅酥皮热辣辣脆卜卜,配埋cream同埋朱古力雪糕,真系最完美嘅配搭呀~~其实呢间餐厅,我觉得真心无输比台湾嘅任何cafe
餐厅装修小文青风格,感觉舒服
先来个餐汤,忌廉粟米浓汤
粟米味清新,而且仲超顺滑香浓,意外嘅好饮
士多啤梨奶昔,少女心爆灯🤗
香草忌廉烟肉意粉
椒盐鸡翼
椒盐味够, 10分香。鸡翼煎到脆卜卜,作为餐前小食十分开胃
烟三文鱼芝士焗大菇
丹麦酥pizza
石板街蜜糖多士盒
其实呢间餐厅,我觉得真心无输比台湾嘅任何cafe,连续食咗两次,呢间餐厅已经放咗入我嘅心水list入面, 睇怕唔够一个月,我又会再挂住呢个酥皮多士盒啦😂