2016-07-30 1169 浏览
因为我好中意韩国菜,所以不知不觉已经变左119既常客,事无大小都会黎依到食下野,其实都系想食下啲浓味野xd见佢出左新meau就再次光临,又系食我好喜爱既铁板系列。大约6点到达,个场好少人!相比起之前真系差好远,不过入夜依然系好多人,所以愈早食愈好,又吸少啲油烟味,唔洗一边迫一边食~主要系因为佢meau多左个济洲黑豚乌贼揪红烧,因为本人都几中意食墨鱼,所以好想试试佢!小食都转左几款新野,我就拣左比较大众化同少食到既款式,而chicken就比较想食炸酱面。海军薄饼,薄饼布满厚厚既芝士,食起黎有微微拉芝效果,饼底较薄,口腔充满香浓芝士味。而海鲜馅料比较集中系中心,有鱿鱼、虾仁等等,令薄饼食起上黎更丰富。济洲黑豚肉乌贼揪红烧,到我地既主角出场,铁板当然需要烤一阵先食,而面层淋满泡菜辣酱做调味,烤左一阵香味开始漂散出黎,当然就要搞拌一下均匀味道。墨鱼既份量唔算好多,口感弹牙,墨鱼脚味道鲜中带微辣。不过黑豚肉则有少少失望,黑豚肉烤热后依然有阵雪藏过既味道,感觉食落去感觉唔太新鲜,加上份量偏少,觉得唔太抵食。温泉炸酱面,墨黑色既炸酱面当然要先搞拌才食,卖相就唔算太讨好,但味道唔错。口感较稠同软淋,每
因为我好中意韩国菜,所以不知不觉已经变左119既常客,
事无大小都会黎依到食下野,其实都系想食下啲浓味野xd
见佢出左新meau就再次光临,又系食我好喜爱既铁板系列。
所以愈早食愈好,又吸少啲油烟味,唔洗一边迫一边食~
海军薄饼
济洲黑豚肉乌贼揪红烧
墨鱼既份量唔算好多,口感弹牙,墨鱼脚味道鲜中带微辣。
济洲黑豚肉乌贼揪红烧
不过黑豚肉则有少少失望,黑豚肉烤热后依然有阵雪藏过既味道,
感觉食落去感觉唔太新鲜,加上份量偏少,觉得唔太抵食。
温泉炸酱面
口感较稠同软淋,每啖面条都充满浓浓炸酱味,炸酱咸中带甜,温泉蛋令口感更滑身,
炸酱当中亦有薯仔粒、牛肉粒等等,炸酱面较重口味,岩晒重口味人士。
edison square
edison square,我地各自嗌左两杯edison square,味道偏甜,需要不断搞匀,饮落去都附带果肉,整体感觉都唔错。
主打想食济洲黑豚肉乌贼揪红烧但反而有小小失望,而另外两个则颇有惊喜,计番匀喇~
海军薄饼
edison square