2013-07-04
突然好想食泰国菜,又经开ifc,就同朋友试下依一间头盘点了肉酱手包粉卷,一上菜果下,我呆左.哈哈,觉得好得意.谂紧应该点食好...佢有2个酱既,一个系微辣既肉酱,一个系绿色有少少酸既酱汁.仲有滑dodo既粉皮同生菜.食既时候,"不"2个酱系生菜上,再加埋粉皮,包住咁一齐食.2个酱加埋好惹味,加埋生菜同粉皮好有口感,宜家都好挂住个味道,好想再去食 不过记住要用手食,因为会"漏汁"架.哈哈主菜点了泰式抄螺丝粉.黎到时好香,螺丝粉有唔同既颜色,仲有几只又大又弹既虾.螺丝粉抄得好好,唔会太淋,好有口感.入面有D虾干,好香口,加埋入面有芽菜同蛋丝,好丰富.初时都惊会抄得比较干,但又唔会,成碟仲会有少少湿度,唔会好干口,依一点真的很赞.建议jei埋少少青柠汁落去,会更好食!!最后,甜品点了野莓蛋糕.个野莓酱酸酸甜甜,加埋个蛋糕,都唔会好heavy,仲有件蛋糕大大件,食到好饱.哈哈.仲有要一提既系果杯特色柠檬茶,佢既冰应该系特制既,加左梅子汁入去,成杯柠檬茶酸酸甜甜,再加埋有梅子的味道,好开胃,真的很有特色 XD"另外,服务态度都不错,好好笑容,又会好快手过黎收野,可能因为2人台比较细,唔够位吧