2024-06-17
相信好多元朗友都知呢间人气日式料理小店。上年老公喺OpenRice 发现评分几高,带我嚟食过一次。食过真系OK㖞😋 好食👏🏻价钱合理👏🏻 我食完念念不忘,叫老公陪我再食一次,质素水准Keep得住㖞❤️主食(+$30升级定食, +$10 转猫饭)1. 蜜糖芥末鸡翼鸡翼两面有煎过,鸡皮金黄焦香,淋上蜜糖芥末酱,滋味无穷🤤 当夹起鸡翼,已经知道鸡肉松软嫩滑👏🏻 肉汁脂油布满口腔,好味!2. 味醂鱼干鱼干口感烘得干而不柴,通透润泽。鱼香咸鲜,配合味醂甜甜哋,惹味👍🏻 用嚟送日本清酒🍶一流,可惜老公今晚有揸车。3. 蒲烧鳗鱼(半条)定食烧鳗鱼肉质口感软熟,冇咩骨,好食。味噌汤材料几多,仲有一至两粒蚬👍🏻 关东煮日本大根香甜入味,软腍无渣。4. 西京烧比目鱼定食 *转猫饭比目鱼好入味,以前自己整过西京烧比目鱼,要整到鱼肉入味,一定要腌得耐,但又不能太耐否则鱼肉容易松散,煎得唔靓。呢度比目鱼食到肉质紧实,而且鱼皮煎得好香好脆,真系抵赞☺️👏🏻
主食(+$30升级定食, +$10 转猫饭)
1. 蜜糖芥末鸡翼
2. 味醂鱼干