2012-08-12
同一间餐厅好少会再写食评,但 n 个月后再次光顾发现有新嘢...所以,为公平起见,今次只写新嘢食 ~[炸鸡翼] 第一样食物黎先。可能肚饿,D 鸡翼黎到「辣」住口都系咁丧食,食完先突然记得要影相.... =.= 味道嘛...冇其他地方食嘅炸鸡翼咁有雪味,同埋,「业」嘅时间够,所以好够味~ 卖相同普通奶茶样冇分别,所以冇影相。味道好浓好好味,亦因为咁,我地嘥咗成壶玄米茶 Orz....同上次唔同,呢个系蒜蓉芝士虾,同上次嘅三文鱼虾一样,成条春卷都塞满 "料" & 超热,好好味~~~朋友话好好味..但我反而嫌芒果唔够多 (只怪我爱酸咪咪  ̄∇ ̄)呢个鱿鱼其实冇咩特别,但佢个乌冬底劲好食!!!! 真系估佢唔到~ 又一件妺仔大过主人婆嘅食物.....呢件疑似印尼食品嘅姜汁糕,可能未必个个接受到。原因好简单:食落 exactly 系「姜醋糕」。如果钟意食姜醋(仲要系果 d 足料好味嘅姜醋),你简直会爱上佢,质地仲好烟勒。如你唔钟意食姜醋(或唔食得姜嘅辣),千其唔好叫。其他基本嘢如烧卖、牛肉球、猪润肠仍保持一贯水准。由于朋友请客,我只负责叫 & 食,所以以上食物几钱我系完全唔记得 (///∇/
[冰镇奶茶] 卖相同普通奶茶样冇分别,所以冇影相。味道好浓好好味,亦因为咁,我地嘥咗成壶玄米茶 Orz.... 同上次唔同,呢个系蒜蓉芝士虾,同上次嘅三文鱼虾一样,成条春卷都塞满 "料" & 超热,好好味~~~ 朋友话好好味..但我反而嫌芒果唔够多 (只怪我爱酸咪咪  ̄∇ ̄) 呢个鱿鱼其实冇咩特别,但佢个乌冬底劲好食!!!! 真系估佢唔到~ 又一件妺仔大过主人婆嘅食物..... 呢件疑似印尼食品嘅姜汁糕,可能未必个个接受到。原因好简单:食落 exactly 系「姜醋糕」。如果钟意食姜醋(仲要系果 d 足料好味嘅姜醋),你简直会爱上佢,质地仲好烟勒。如你唔钟意食姜醋(或唔食得姜嘅辣),千其唔好叫。
其他基本嘢如烧卖、牛肉球、猪润肠仍保持一贯水准。由于朋友请客,我只负责叫 & 食,所以以上食物几钱我系完全唔记得 (///∇///)
题外话/补充资料:
果到嘅辣酱唔太辣但好香...