2018-11-05
我其实之前都已经食过一次回到味来,但最近见到佢同某个app合作,系果度订枱有折,所以又再次光顾喇。黎到发觉个menu同之前既完全唔同左,多左鸡煲呢个选择,唔算系太食得辣既我就拣左小恶魔。如果食得辣,拣中恶魔或以上仲有折扣,感觉几吸引,可惜我食唔到。鸡煲黎到后等2分钟左右就可以搅下佢,会有人帮你搅,唔洗自己动手。佢仲用个盖黎挡住d烟,咁你就唔怕比d烟攻到,非常贴心。就咁睇个鸡煲用左最少3款辣椒,难怪会咁辣,而且就咁闻都闻到辣椒既香气。鸡肉外面有少少焦焦地,够晒香。鸡肉里面嫩滑,而且索晒d辣味,其实好正,不过对我黎讲真系太辣。洋葱够淋够甜,又索晒d汁,正。谂住食完个鸡煲加汤个汤底会变到无咁晒,但d辣椒实在太劲,逼不得已要拎走d辣椒。块鲜腐竹好滑,但一浸落去就索晒d辣味,哈哈。食完即刻叫左搾竹蔗茅根,非常解渴又解辣。手打墨鱼滑好新鲜好滑;莲藕片系薄切,吸到d汁得黎又够爽脆。睇相都知d豚肉片靓,豚肉片切到好似牛肉咁薄,基本上渌一阵就食得。d蚬煮完开晒壳都仲有海水味就知道系新鲜啦,肉质又够饱满。另外,食食下唔够汤既时候,佢地见我地觉得太辣有问我地洗唔洗成锅转做鸡汤,最后我觉得唔好意思,所以无转到
黎到发觉个menu同之前既完全唔同左,多左 鸡煲呢个选择,唔算系太食得辣既我就拣左小恶魔。如果食得辣,拣中恶魔或以上仲有折扣,感觉几吸引,可惜我食唔到。鸡煲黎到后等2分钟左右就可以搅下佢,会有人帮你搅,唔洗自己动手。佢仲用个盖黎挡住d烟,咁你就唔怕比d烟攻到,非常贴心。
就咁睇个鸡煲用左最少3款辣椒,难怪会咁辣,而且就咁闻都闻到辣椒既香气。鸡肉外面有少少焦焦地,够晒香。鸡肉里面嫩滑,而且索晒d辣味,其实好正,不过对我黎讲真系太辣。洋葱够淋够甜,又索晒d汁,正。谂住食完个鸡煲加汤个汤底会变到无咁晒,但d辣椒实在太劲,逼不得已要拎走d辣椒。块鲜腐竹好滑,但一浸落去就索晒d辣味,哈哈。食完即刻叫左搾竹蔗茅根,非常解渴又解辣。手打墨鱼滑好新鲜好滑;莲藕片系薄切,吸到d汁得黎又够爽脆。睇相都知d豚肉片靓,豚肉片切到好似牛肉咁薄,基本上渌一阵就食得。d蚬煮完开晒壳都仲有海水味就知道系新鲜啦,肉质又够饱满。另外,食食下唔够汤既时候,佢地见我地觉得太辣有问我地洗唔洗成锅转做鸡汤,最后我觉得唔好意思,所以无转到,但呢个行为真系超级贴心,完全加晒分。
总括而言,食材新鲜,而且钟意食辣既人系好岩黎食,就算无个app既折扣我觉得都平过之前食,不愧为openrice 0负评既餐厅。