2017-10-29
每次去台湾都会去一敞胡同烧肉, 当中外子特爱胡同既’达拉斯’牛柳粒(dice)我同外子提起呢间新开烧肉店时, 医师话系咪’真’分店先(佢之前去过几间用左海外出名餐厅个名嘅食肆, 结果当然系被’伏’) 今次check 清食评先去, 去到果然无失望.我地九点几去, walk-in 唔驶位. 我地两个人简左bar 枱位(非常明智, 可以见住佢烧) 可能只系开左无耐, 第一版既烧肉卖清lu. 于是我地叫左’达拉斯’. 牛五花, 手羽先, 牛肋条, 蟹膏生干贝, portobello, 松板猪, 墨鱼香肠....Dice 依旧地好食, 香软有口感, 但个人like 牛五花多好多, 可以牛脂较多入口即化, 有余香. 松板猪弹牙香口, 但偏干身. 而牛肋条较烟韧爽口, 个人麻麻地. 都是like 牛五花多D. 手羽先香脆大件. 蟹膏生干贝系好好好好食. 一百蚊两件, 徝回票价. Portobello 烧得啱啱好, 唔会太干, 烧完仲锁到汁. 第一次试墨鱼香肠, 力推, 皆因非常弹牙, 墨鱼足料. 整个外子俾既分数系9粒, 惟一系上菜偏慢, 最后一个牛肋肉漏单. 黄金柚子茶味道一般, 如果唔赶时间不
整个外子俾既分数系9粒, 惟一系上菜偏慢, 最后一个牛肋肉漏单. 黄金柚子茶味道一般, 如果唔赶时间不妨试试. 今年内一定会再黎!