2018-03-22
旺角要谂食咩好难,因为唔好食嘅餐厅太多。次次黎旺角都中伏好惨。呢间之前食过一次系好食,咁我就带朋友黎食。前菜已经好好食,想讲冇谂过佢系咁大份。柚子沙津劲fresh, 淡淡果香伴随沙津菜,即使平时唔钟意食菜嘅我都会劲夹。鲍捞起手丝鸡青瓜同鲍鱼好爽,呢个组合好可以汤底简左东方美人锅,其实净系汤底已经赢晒。材料劲丰富,有乌鸡、桃胶、虫草花等等滋润养颜材料,就咁饮都得。另外一个就系青花麻辣锅,辣度唔会太高,岩普遍香港人嘅口味,所以用黎渌野都会太抢味。海鲜拼盘:里面最钟意食虾同蛏子,劲爽甜,其实样样都几新鲜。手切primer 肥牛: 钟意佢半肥瘦得黎唔会太肥,手切会比一般肥牛厚身有质感花胶牛丸:坚系食到手工嘅质感,因为系好弹牙,唔会死实实鲜虾雪条棒:虾滑里面加左蟹子,食落卜卜卜好得。响铃:唔系平时出面一般系超市买到嘅包装响铃,感觉系厨房炸完上枱,碌落麻辣汤底劲正。食完咁多肉,食番菜平衡番紫贝天葵不错,解渴。仲有甜品
前菜已经好好食,想讲冇谂过佢系咁大份。
鲍捞起手丝鸡
青瓜同鲍鱼好爽,呢个组合好可以
海鲜拼盘:里面最钟意食虾同蛏子,劲爽甜,其实样样都几新鲜。
花胶牛丸:坚系食到手工嘅质感,因为系好弹牙,唔会死实实
鲜虾雪条棒:虾滑里面加左蟹子,食落卜卜卜好得。
食完咁多肉,食番菜平衡番
紫贝天葵不错,解渴。
仲有 甜品