2021-06-17 43 浏览
同事放工话发现megabox都食到爆丼屋,叫我一齐去食。记得以前旺角新开时,排队排好耐,食过一次觉得都唔错。今次去到megabox店,店舖设计好chill,有绿色植物,每台间隔非常有空间感,即刻觉得心旷神怡,仲要系无排长龙!终于可以好好咁叹新鲜鱼生饭!门口已经见到「制霸!鹅肝海鲜盛丼」嘅大poster,即刻心心眼😍,充满我最爱嘅大粒帆立贝!!仲系会火炙添,加上有火炙过嘅鹅肝肯定香到爆!当碗饭上到台,火炙鹅肝香味扑鼻,帆立贝非常清甜,每啖饭都充满幸福感!一开始我怕鹅肝会太膻,但呢块鹅肝完全无,配埋火炙带起嘅甘香,味道啱啱好,钟意鹅肝嘅人一定要试呢个新鲜配搭!同事叫左个拖罗海胆盛丼,一上台,我都哗哗声,每件拖罗非常肥美,试左一块,真系好软,充满鱼香味,我同事食得好满足!呢间分店令我爱上返爆丼屋,炎炎夏日,我一定会黎多d呢间店,食多d充满幸福感嘅鱼生饭!!☺️☺️