今日放工之后去咗奥海城个边食晚饭 之前系中环食过「鮨乐」几高质几唔错 所以再encore🙆‍♀️餐厅有两种坐位 有对住厨师一边系卡位 餐厅装修好日系 好似去咗日本咁 好宽阔坐得特别舒服 我地叫咗好多嘢食好精致嘅攞盘 见到好多人介绍佢地嘅本鲔呑拿鱼佢地嘅鱼生够哂新鲜 见朋友食完大推呑拿鱼丼😍🦪 岩蚝我地点咗两大只嘅岩蚝 好似我只手掌咁大 食落肉质好爽口够哂肥美 亦带点海水嘅浓郁味道 非常新鲜 加埋柠檬汁加更调到味更fresh🦀 蟹味噌甲罗烧 好钟意食甲罗烧 今次都唔例外咁点咗😍望到蟹壳放上满满嘅蟹膏同蟹肉 见到都流口水🤤系甲罗烧旁有薄脆鱼片用嚟配埋啲蟹膏蟹肉一齐食 非常惹味🍣 鹿儿岛和牛巨切寿司我地每人点咗一份和牛巨切寿司😋一上盘就见到和牛薄片被火炙过 油脂味劲香 🥢汁烧原只北寄贝北寄贝加上牛油同酱汁一齐烧 一边烧住一边食另有一番风味🐟银鳕鱼西京烧银鳕鱼烧得好香口 加埋个沙律酱就更滋味😋炙烧海胆丼呢个丼嘅鱼生都系被炙烧过 依然食得出好新鲜好肥美 🍣炙烧牡丹虾寿司好大嘅牡丹虾非常精致摆盘摆得 食落好新鲜👍🏻🍹梳打巨峰提子🍇柑橘柚子甜品🍧雪葩最后就叫咗甜品😍叫咗两个口味 两个造型都好可爱 我

🦪 岩蚝

好大嘅牡丹虾非常精致摆盘摆得 食落好新鲜👍🏻

🍹梳打
巨峰提子🍇柑橘柚子

甜品🍧雪葩
最后就叫咗甜品😍叫咗两个口味 两个造型都好可爱 我地分别要咗椰子雪糕同南瓜🎃雪糕味 两款口味都入口幼滑 椰香奶香非常之香浓 自己非常推介椰香味道带啖啖嘅奶味正!南瓜味道都好特别平时系出面都未试过 都几清香同食到啖啖南瓜味道