2017-11-01
知道伯爵茶千层蛋糕做到31/10就停售,早两星期前就同男朋友一同去试试。系假日既下午,我地等左差不多一个钟,未知平时系咪都系咁多人,定系因为伯爵茶千层蛋糕既威力呢?幸好我地入座时仲有伯爵茶味!!! 🍰Cake set $298 可以拣2件千层蛋糕,2件其他口味蛋糕,同2杯饮品,价钱还可接受吧! 4件蛋糕同用小方盘上桌,仲有D水果可以食。 先介绍伯爵茶千层蛋糕吧! 第一次食伯爵茶味,很喜欢呢😛,可惜净系做到10/31号,每一层皮都做到好薄,超过20层吧,cream细腻软滑😳,充斥著伯爵茶香👍🏻👍🏻~~价钱贵,但真系一分钱一分货~抹茶千层蛋糕同样地很出色,香气十足,抹茶味香但不会带有苦涩味,每层cream都会有抹茶味,但我最中意都系伯爵茶味呢。法式香蕉千层酥 香甜香蕉同海绵蛋糕既口感互相交替,突出香蕉既味道,可惜是酥皮既质感已变腍><栗子蛋糕 食到最后一件真系好饱济><而且栗子不是我喜好,只有浅尝一下,但栗子蓉很幼滑~ Rose tea latte Latte 布满玫瑰花瓣,质地绵密,奶味重,仲有丝丝既玫瑰花香😋,又唔会太假,我很喜欢❤️❤️❤️ Gre
🍰Cake set $298
4件蛋糕同用小方盘上桌,仲有D水果可以食。
先介绍伯爵茶千层蛋糕吧!
抹茶千层蛋糕
法式香蕉千层酥
栗子蛋糕
食到最后一件真系好饱济><
而且栗子不是我喜好,只有浅尝一下,但栗子蓉很幼滑~
Rose tea latte Latte
Green tea latte
抹味茶同奶味配合得宜,男朋友好中意饮呢~~
整体黎讲,2个人食4件蛋糕,食完真系会好济,差啲想放弃,都系少食多滋味😝下次再想,我会单叫就算
餐牌