✏️茶食套餐 ($80)黎过几次 今次终于试左呢个好多人叫嘅套餐 觉得好啱夏天食 整体好清新嘅感觉🙆🏼‍♀️烧鲭鱼配自家制洛神花酱🐟同埋佢个和风烧南瓜🎃都做得好好食 而且几大件茶汤冷面食落凉浸浸好舒服 感觉好健康啊 不过茶味再浓味啲会突出啲〰️✏️烧杂菜沙律 ($60)听落去好似好平平无奇嘅沙律 仲要系全素 但真心有惊喜🌝首先分量超大🙈而且摆盘好靓啊当中每一样杂菜都系盐烧过 调味刚刚好 简单得嚟系会令到蔬菜本身更加好食 个人嚟讲最钟意食佢嘅黄椒同埋洋葱🙆🏼‍♀️另外唔系好食茄子嘅我都觉得茄子烧得几好食🌝中间系煎香过嘅薯仔粒粒 好惹味底下系新鲜沙律菜 同样都系唔会太多酱汁 成个沙律食落一啲都唔会觉得寡 而且绝对会有饱足感🙈〰️✏️ 普洱茶拿铁 ($40)唔会太甜 茶味几浓 而且有cream喺面头只系加添左阵奶香 但唔会盖过左个茶味 唔错而且几特别🙆🏼‍♀️🥳〰️✏️ 泰式碟豆花茶 ($35)个人好推介呢个😻 蝶豆花嘅天然色素令到个茶有好靓嘅紫蓝色 而且系会饮到阵阵嘅斑兰椰子香🥥虽然冇落糖 但饮落有好轻微嘅天然甜味 自己好钟意 配蛋糕甜食等好适合啊〰️都系果句 每次嚟tea hub食嘢最期待一定系佢嘅甜品🥰尤其
✏️茶食套餐 ($80)

〰️
✏️烧杂菜沙律 ($60)

〰️
✏️ 普洱茶拿铁 ($40)

〰️
✏️ 泰式碟豆花茶 ($35)

〰️
都系果句 每次嚟tea hub食嘢最期待一定系佢嘅甜品🥰尤其系佢茶味嘅蛋糕 好想试晒佢哋所有嘅蛋糕啊🙆🏼‍♀️
〰️
✏️ 大红袍戚风蛋糕 ($55)

老板娘研发嘅新味道黎 非常大成功啊😚大红袍茶味非常之突出

内里嘅忌廉依旧系质地咁幼滑 戚风蛋糕体完全唔会干 而且好松软 茶味真系好浓郁 好有惊喜🤩
〰️
✏️ 碟豆花伯爵茶卷蛋 ($36)

用咗碟豆花天然嘅蓝色色素做卷蛋 个颜色好特别 系好靓嘅tiffanyblue❤️卷蛋蛋糕体 好绵密 而且带一点点湿润 伯爵茶忌廉茶味好突出 但食落系唔会觉得滞😌秒清😂
〰️
✏️ 荔枝玫瑰芝士蛋糕 ($36)

从来冇喺度食过佢哋嘅cheesecake🙆🏼‍♀️荔枝超级清甜 而且好惊喜嘅系佢呢个芝士蛋糕有别于出面食到芝士蛋糕嘅质地 佢系偏轻型 有少少似mousse嘅感觉
甜度同分量都刚刚好 不过饼底略嫌有少少松散同干 变咗有少少美中不足🌚但神奇嘅系我一向唔系特别钟意食玫瑰味/花味嘅甜品 但觉得佢今次嘅花香突出得嚟 系几好食😍