天后隐世啡店ESC一直系我口袋优质啡店名单之内,已经不止一次到访享受佢地精品咖啡同美食。特别喜欢ESC既环境宁静,两层高落地大玻璃日光十足,水泥工业简约风设计地方阔落。一杯靓啡加舒适既地方,已经吸引到不少识途啡客光顾。Café日间系咖啡店,晚上另外有位置做酒吧,不过呢排疫情严峻应该暂时唔会开住了。.Shakshuka 💲115⭐️4/5餐厅推介我一定要试一下佢地招牌菜之一既Shakshuka。异国美食Shakshuka其实系中东地区流行传统早餐之一,有人叫佢做「北非蛋」,或者直接讲其实系焗蕃茄半熟蛋配面包/油酥饼等等一齐享用。用平底铁锅刚刚焗好既北非蛋热辣辣,浓浓既蕃茄香气四溢,食落去蕃茄同红椒味几重,酸甜适中有层次。焗完既水波蛋依然系流心状态,配埋薄饼一齐享用开心醒胃。.Kimchi Carbonara 💲115⭐️4.2/5Café 主食选择不少,Kimchi Carbonara系呢到必回既名物之一。泡菜卡邦里意粉摆盘靓,打卡一流,泡菜烟肉份量不少味道香浓,忌廉幼滑湿润,意粉弹牙。微辣意粉醒胃,每次到访必点每次翻单。.Ovenbaked Apple Crumble Caramel Sa
Shakshuka 💲115
⭐️4/5
Kimchi Carbonara 💲115
⭐️4.2/5
Ovenbaked Apple Crumble Caramel Sauce 💲90
⭐️4/5
ESC出品既甜品甚有水准,因为已经试过佢地招牌既法式西多,店员推荐我地可以试埋佢地既烤苹果金宝。经过焦糖同肉桂处理既苹果,酸甜惹味。混上面包糠状既金宝中和左焦糖苹果既甜腻,一个人食一份都唔会太多。
Hand Drip Coffee
Cappuccino
啡师介绍点左黎自Costa Rica 经日洒处理咖啡豆,咖啡带有微微既果香,酸度不强,味道平衡。
总结:食物咖啡出品皆用心,周末午饭后非繁忙时间到访咖啡店,全店满座人流比想像中多好不热闹。定期回访系列。
不专业食评nei.foodie
Hand  Drip