上次食过此店嘅泰北著名金面Khao Sai,印象深刻。今次特地嚟再尝泰北「大餐」。嗜甜嘅我超钟意这杯粉红梳打,加咗类似士多啤梨奶昔味道嘅梳打记解渴又解辣,配泰国菜啱啱好🩷刺身虾食得多,泰式生虾🦐真系第一次试。这里生虾又爽又鲜甜配泰式汁酱更加惹味。系我心目中今晚嘅主菜。鱼饼拼虾饼做得比一般juicy鲜嫩值得一赞👍🏼其他仲叫咗安格斯牛肉冬荫干捞面同泰式清汤牛米粉。一个比较少食到又tasty, 一个比较清淡。叫到成枱都系都唔洗$500,真系定价亲民、性价比高!Aroma Thai Food太子汝州街39号广胜大厦地下B舖@aromathaifood#泰北菜#GoongCheNamPa#泰式生虾#ThaiShrimpCeviche#泰式粉红梳打#泰式鱼饼虾饼#安格斯牛肉冬荫干捞面#泰式清汤牛米粉#香茅炸鸡翼#太子探店#ChopsticksAndForks #FoodyRuby #LifestyleInfluencer #MyFoodDiary #FoodBlogger #FoodBlog #FoodLover #Foodie #HKFoodBlogger #HKFoodBlog #Digita
上次食过此店嘅泰北著名金面
Khao Sai,印象深刻。今次特地嚟再尝泰北「大餐」。

鱼饼拼虾饼做得比一般juicy鲜嫩值得一赞👍🏼

叫到成枱都系都唔洗$500,真系定价亲民、性价比高!

Aroma Thai Food
太子汝州街39号广胜大厦地下B舖