2024-01-12
再访尖沙咀海景靓❤️高质铁板烧海贺🌊旧地重游✨每次想食铁板烧都会谂起尖沙咀The One 19/F 海贺🌊望住靓海景食好西,简直系人生一大乐事😁😁准时8点到达,秒速拣左个窗边位座,睇埋幻彩咏香江💫💫一场黎到当然唔少得饮番杯Cocktail Chill Chill 😚打个靓卡添啦🤭🤭我点左浅粉红色𠮶杯叫Oriental Pearl 💕💕酒量浅又想饮少少酒都几啱!😬😬海贺二人餐🔹无花果蟹肉沙律,无花果配啖啖蟹肉,清新又健康❣️🔹三文鱼籽伴海云醋,系好开胃的前菜,食到雪雪声,超爽口❣️🔹矶煮鲍鱼大只兼弹牙,记得点埋海贺自家制的鲍鱼肝酱,更惹味❣️🔹鹅肝一定要点黑蒜酱配多士一齐食,多士松化,鹅肝外脆内软,好邪恶但我钟意呀😈🔹大虾都系我至爱,点埋颜色鲜艳既虾膏酱,鲜味更出🤩🔹A4宫崎牛,我食五成熟,烧得啱啱好,夹埋蒜片又香又脆,A4宫崎牛粒入口即溶,大满足啊❤️❤️🔹最后仲有樱花虾炒饭、渍物、味噌汤🔹甜品和餐茶在场有不少外国客人,服务员态度都很友善,虽然我地唔系坐Bar 枱,不过每度菜都会介绍一下,临走仲叫我地去埋佢地隔离间西餐厅露台打卡😍😍haha再访指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️📍尖沙咀弥敦道100号The ONE
旧地重游✨每次想食铁板烧都会谂起尖沙咀
The One 19/F 海贺🌊
望住靓海景食好西,简直系人生一大乐事😁😁
准时8点到达,秒速拣左个窗边位座,
睇埋幻彩咏香江💫💫
打个靓卡添啦🤭🤭
我点左浅粉红色𠮶杯叫Oriental Pearl 💕💕
酒量浅又想饮少少酒都几啱!😬😬
海贺二人餐
🔹无花果蟹肉沙律,无花果配啖啖蟹肉,清新又健康❣️
🔹三文鱼籽伴海云醋,系好开胃的前菜,食到雪雪声,超爽口❣️
🔹鹅肝一定要点黑蒜酱配多士一齐食,
多士松化,鹅肝外脆内软,好邪恶但我钟意呀😈
🔹大虾都系我至爱,点埋颜色鲜艳既虾膏酱,鲜味更出🤩
🔹最后仲有樱花虾炒饭、渍物、味噌汤
🔹甜品和餐茶
在场有不少外国客人,服务员态度都很友善,
虽然我地唔系坐Bar 枱,不过每度菜都会介绍一下,
临走仲叫我地去埋佢地隔离间西餐厅露台打卡😍😍haha
再访指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️