2023-05-08
今次系我哋第二次到访呢间由乌克兰人主理嘅正宗乌菜东欧餐厅,咁岩得咁桥放工想食下,胆粗粗打电话上去,又有位㖞🤩今次我哋拣咗呢两款新菜式推介俾大家苹果焖鸭胸 ($258):个鸭胸整得唔错,厚薄适中,煮嘅时间啱啱好唔会太韧或太生,隐隐约约仲有少少野鸭嘅独有臊味😍 而红莓酱系自制嘅,调味一流,唔会太酸👍🏻 衬埋苹果片及鸭胸一齐食,果酸中和到鸭胸嘅油腻感,所以感觉一啲都唔油腻鸡牛卷 ($98):呢款菜有得拣鸡、牛或椰菜,上盘嘅时候热辣辣,鸡牛肉都好Juice,反而最有惊喜嘅系个汁🤣好食到我哋忍唔住额外叫咗薯蓉($32)和薯片($32),薯蓉嘅口感好绵滑,一啲都食唔到薯仔粒。而薯片佢哋都系新鲜即炸,呢个配搭真系不得了😍Nalivka ($68):冇影相😂 大家可以当呢杯嘢系乌克兰版嘅#sangria 都系红酒加果汁,不过味道更加偏甜和酸,更加开胃!唔饮酒嘅人都会啱饮😌正宗乌克兰罗宋汤($78)同埋地道香烧猪肋骨($198)可以睇返上次嘅食评