餐厅: 田記魚蛋牛腩專門店 (碧街)
资讯:

2025-01-21 159 浏览
下午喺油麻地放工见到有间食牛腩粉面嘅茶餐厅🐮🥩🍖叫做田记鱼蛋牛腩专门店search 过下,原来田记牛腩粉面系牛腩界世一🤟🏻就马上入去食啦✨牛三宝饭🐮🥩🍗🍖🍚有牛腩,牛肚,牛筋每样都有四旧要求瘦腩真系有俾到😎牛腩真系瘦腩,食落啖啖肉而且都系厚切🥳而且炆到好淋🔥食落肉质软淋淋唔痴牙牛肚食落肉质好软熟而且仲好挂汁牛筋炆到好淋唔硬食落满满骨胶原嘅口感,酱住成个口碗底有白萝卜垫底🥕白萝卜炆到好淋🔥索哂啲汁,好甜好入味😋$70 呢个价钱食到牛嘅三个部位🤟🏻份量多之余真系抵食白饭捞埋辣椒油食真系好惹味🌶️而且白饭份量好多🍚🍚男人食一定够饱👍🏻✨紫菜汤🍲汤系跟客饭的🍚饮落唔咸,而且有两块紫菜✌🏻汤面仲有好多葱🌿🌿啱哂钟意食葱捞汤嘅我✌🏻✨芥兰🥬🥬要求全走真系有走到🤟🏻芥兰份量多👍🏻👍🏻食落爽脆又冇渣而且冇青草嘅腥味味餐厅有提供酱汁俾食客点缀🧂🍶🫖而且摆得好整齐睇得出餐厅有用心👍🏻👍🏻餐厅内部地方唔大食饱都要快快手走俾下一枱客但侍应都冇话会催我走但冷气通风好足够💨💨食完个饭加饮埋热汤都冇流过汗以呢个价钱食到咁高质牛腩👍🏻👍🏻性价比甚高会继续帮衬🥳
下午喺油麻地放工
见到有间食牛腩粉面嘅茶餐厅🐮🥩🍖
叫做田记鱼蛋牛腩专门店
search 过下,原来田记牛腩粉面系牛腩界世一🤟🏻
就马上入去食啦

✨牛三宝饭🐮🥩🍗🍖🍚

牛三宝饭

有牛腩,牛肚,牛筋
每样都有四旧
要求瘦腩真系有俾到😎
牛腩真系瘦腩,食落啖啖肉
而且都系厚切🥳
而且炆到好淋🔥
食落肉质软淋淋唔痴牙

牛肚食落肉质好软熟
而且仲好挂汁

牛筋炆到好淋唔硬
食落满满骨胶原嘅口感,酱住成个口

碗底有白萝卜垫底🥕
白萝卜炆到好淋🔥
索哂啲汁,好甜好入味😋

$70 呢个价钱食到牛嘅三个部位🤟🏻
份量多之余真系抵食
白饭捞埋辣椒油食真系好惹味🌶️

而且白饭份量好多🍚🍚
男人食一定够饱👍🏻

✨紫菜汤🍲
汤系跟客饭的🍚
饮落唔咸,而且有两块紫菜✌🏻
汤面仲有好多葱🌿🌿
啱哂钟意食葱捞汤嘅我✌🏻