2023-07-03 158 浏览
☆ 鉄人旨花铜锣湾谢斐道477-481号肇明大厦2楼再访呢到系因为见到有呢个九周年限定set,比佢吸引到再黎食下,不过反应热烈大家记得预早book,同埋就算唔食牛都可以转猪,可以把握机会黎试下。✦ 九周年祭 A5和牛南非鲍鱼 二人前 • 活龙虾刺身呢个限定嘅set会送龙虾刺身,一上枱已经好IGable,爽口弹牙,再鲜甜d会更正。• 手作前菜 及 小冷盘分别系柚子车厘茄同龙虾福袋,作为开胃前菜真系合格有余呀!!• 和风沙律清新爽脆又开胃。• 时令刺身分别有真鲷、帆立贝、牡丹虾,厚肉又鲜甜好味呀。• 日式洋葱鱼汁煮南极白雪鱼师傅将鱼肉同鱼皮分开处理,鱼皮煎到劲香脆,好似食紧薯片咁,鱼肉好滑,但表面都系煎到微焦,好好味!• 日本鲜海苔伴活南非鲍鱼弹牙鲍鱼配上海草忌廉汁,鲜味再提升!• 季节时蔬西兰花苗做个小间场,我钟意。• 日本北海道产 A5 和牛薄烧和牛包住葱同炸蒜,好香好惹味,而且牛肉入口即溶,正!• 日式鉄板炒饭好香口,入面有好多樱花虾,而且粒粒分明,好味。• 海鲜汤好鲜甜,入面仲有旧好滑嘅豆腐同鱼肉。• 甜品甜品系抹茶雪糕,加上有d脆米,真系为呢餐画上一个完美句号。

☆ 鉄人旨花
铜锣湾谢斐道477-481号肇明大厦2楼

✦ 九周年祭 A5和牛南非鲍鱼 二人前 [限量]

• 活龙虾刺身

• 手作前菜 及 小冷盘
分别系柚子车厘茄同龙虾福袋,作为开胃前菜真系合格有余呀!!

• 和风沙律
清新爽脆又开胃。

• 时令刺身
分别有真鲷、帆立贝、牡丹虾,厚肉又鲜甜好味呀。

• 日式洋葱鱼汁煮南极白雪鱼

• 日本鲜海苔伴活南非鲍鱼
弹牙鲍鱼配上海草忌廉汁,鲜味再提升!

• 季节时蔬
西兰花苗做个小间场,我钟意。

• 日本北海道产 A5 和牛薄烧
和牛包住葱同炸蒜,好香好惹味,而且牛肉入口即溶,正!

• 日式鉄板炒饭
好香口,入面有好多樱花虾,而且粒粒分明,好味。

• 海鲜汤
好鲜甜,入面仲有旧好滑嘅豆腐同鱼肉。

甜品
甜品系抹茶雪糕,加上有d脆米,真系为呢餐画上一个完美句号。