2009-04-17 15 浏览
12/4 星期日复活节,隔离吉野家好多人,同 5 个 friends 一齐又肚饿,见呢度有位就入左去,入去之前都讲左话呢间野试过一次唔得,咁见其他人都无问题,我唔反对,谂著俾多次机会佢~咁就叫野食啦,同个 waitress 讲话要猪扒饭,鳗鱼饭,跟著一句" Number 呀!!!" 弹过黎,叫我讲个餐牌野食个 number 黎点餐,咁我讲左鳗鱼饭你都可以自己 translate 返 ga ma,当你唔记得都可以好 d 礼貌吗? 个 waitress o系门口就好好礼貌叫 d 客入去,入到去就唔同哂态度~咁就叫完佢个 Lunch set 啦,有人食猪扒饭,鳗鱼饭,鱼生饭。个猪扒饭块猪扒都几金黄色 gei,不过个鳗鱼饭块鳗鱼就好细块,个鳗鱼饭仲要系特别贵,又系隔离吉野家个鳗鱼饭都好过佢!!!跟著叫左两个牛肉饭,要冻饮,跟著 d 猪扒鳗鱼饭都黎哂,过左 15 mins 牛肉饭都未到,咁就同 waiter 讲啦,跟著其他野都食哂之后仲未到,又再同 waiter 讲~最后等左 30 mins 都无黎,咁就因为都赶时间,搞到有人饭都无得食就要取消个餐和离开。只不过系两个牛肉饭,唔明点解 30 mi

只不过系两个牛肉饭,唔明点解 30 mins 都黎唔到, 30 mins 真系过隔离吉野家买完,食埋走人都得啦! 真系离谱呀! 个冻饮收返我转冻饮个 $2,杯野饮又系等左好耐先到,杯 coffee 又系好淡又无味,真系咁平咁俾我饮都抵唔到我饿左 30 mins 都无野食 law!
2009-04-12