2023-05-16 109 浏览
出开呢区做完事后,面对放工人潮,惯常外卖 。由于呢度刚开晚市而且未到晚饭高峰,冇人真好。阿姐开始认得我呢位稀客之前叫过:菠萝咕噜肉最麻烦既小菜之一,试一试真章,做得差的话,肯定唔会再帮衬。一食系果回事,个汁岩味,其实系咪用现成酱汁包都唔系太重点。呢个菜真系靠个汁,同拉面一样个汤底得己赢一半。咬口合格,脆d当然更好,N年前大排档级数食唔返了。马拉盏炒通菜获气好过我系另一间日常饭堂食既,搭D虾干是意料之外,我认得上次小炒果种虾干嘛,马拉盏应该就唔系用澳门婆婆商标个只,个只特别惹味。今日叫是汁蒸鱼云食到多数系脘鱼头,肉都系薄骨为主,是汁风味略似上次炒蚬个汁不过好在唔咸,虽然唔系好够鲜,好在都有d鱼头味,当然自己平时煮个高汤油甘鱼头肥美鲜香滑好多。沙姜鸡脚鸡脚够肉地脂肪唔un瘦,沙姜汁正常发挥,食到中后段略为感到咸。如果要沙姜鸡可能会几旧就闷,除非多几双筷子。等就真系舒服既,可能我人群恐惧症,下次食其他
出开呢区做完事后,面对放工人潮,惯常外卖 。

由于呢度刚开晚市而且未到晚饭高峰,冇人真好。

阿姐开始认得我呢位稀客

之前叫过:

菠萝咕噜肉

最麻烦既小菜之一,试一试真章,做得差的话,肯定唔会再帮衬。

马拉盏炒通菜

今日叫

是汁蒸鱼云

沙姜鸡脚

等就真系舒服既,可能我人群恐惧症,下次食其他
2023-05-08
15 分钟 (外卖自取)
  • 菠萝咕噜肉