2017-03-11 3822 浏览
今次系第二次来火山烧, 因为睇到杂志广告, 4位以上就可以升级任食火山烧嘅「极上火烧盛宴」!即刻约friend去试下, 食哂个拼盘已经回本, 正我记得之前佢地系用热石去烧, 而家转左呢个炉, 用gas的, 可以控制火力, 易熟蔬菜用细火,海鲜耐煮的先大火再慢煮, 好易用呀其实上次已经好like呢个秋葵冷面, 今次又食左两碗先开始烧烤, 须然占左个胃部空间, 但真的正我地就系因为呢个拼盘而来的, 接招青口, 很嫩口, 除左有一只中间有草要去除, 无得弹原只带子配和风烧汁, 即刻好似大厨咁, 鲜味较淡, 要用酱汁去吊起个味荣螺, 大只而嫩口, 螺味香浓, 一定要试和牛串, 朋友一致赞好, 烧得外脆而内内软, 牛味十足虎虾, 虾头多羔, 超大只而肉嫩, 惊喜墨鱼, 淡味, 配盐或烧汁味道即提升, 口感弹牙雏鸡, 肉味香但质不算太滑, 皮如果再香口D更理想须然个拼盘饱左7成, 点都试下其他串烧嘅, 很满足
秋葵冷面
极上火烧盛宴
我地就系因为呢个拼盘而来的, 接招
青口
青口, 很嫩口, 除左有一只中间有草要去除, 无得弹
帆立贝
荣螺
荣螺, 大只而嫩口, 螺味香浓, 一定要试
和牛串
和牛串, 朋友一致赞好, 烧得外脆而内内软, 牛味十足
虎虾
虎虾, 虾头多羔, 超大只而肉嫩, 惊喜
墨鱼
墨鱼, 淡味, 配盐或烧汁味道即提升, 口感弹牙
雏鸡
雏鸡, 肉味香但质不算太滑, 皮如果再香口D更理想
须然个拼盘饱左7成, 点都试下其他串烧嘅, 很满足
2017-03-09