2018-11-03
已经第二次黎食,之前系铜锣湾店食过,今次就系旺角食,好食得黎又可以打卡,仲可以储里数,经openrice订座唔洗等又可以储里数。今次都冇令我失望,都系甘好食!上次已经点过既皮蛋豆腐,旺角店都系甘滑。一笼八戒,外型得意,系叉烧包黎。虽然唔系话好好食,但外型取胜。上次都有点既橙棍冬瓜,酸酸甜甜真系好岩做前菜,开开胃。流口水鸡,鸡件好滑,口水鸡够惹味。举手鸡件真系必点,糖醋酱,鸡炸得好脆,一字骨又方便食,极推荐点呢道菜!龙皇泡饭,呢个就有啲失望啦…太咸啦…旺角店系第一次黎,我觉得铜锣湾店环境舒服啲,因为旺角店系food court 隔离,人好多好旺,又限时90分钟,好难慢慢叹茶。整体服务唔错,店员都系后生仔女为主,挥手叫加茶果啲反应都好快,比起一般酒楼啲楼面叫极唔应或扮睇唔到你,呢到完全唔会有,店员反应快又好态度。不过都系中意铜锣店多啲,上次去可能因为星期一晚市又静,唔会俾人赶食,店员仲会主动过黎添水,但呢到太旺啦,店员都好忙。
上次已经点过既皮蛋豆腐,旺角店都系甘滑。
上次都有点既橙棍冬瓜,酸酸甜甜真系好岩做前菜,开开胃。
流口水鸡,鸡件好滑,口水鸡够惹味。
龙皇泡饭,呢个就有啲失望啦…太咸啦…