餐厅: 譚仔三哥米線 (西洋菜南街)
资讯:

2009-09-16 7 浏览
呢间嘢开咗咁耐, 男朋友都仲未试过, 今日又落大雨, 所以近近地嚟咗呢度食男朋友第一次食, 穏穏阵阵要咗个四小辣 + 猪润 + 牛肉而我依然系食番四小辣 + 腩肉 + 鸡肉, 另外仲加咗个细o既麻辣鸡翼男朋友好钟意个汤底, 因为够浓同麻我谂我知点解谭仔普遍上菜都较慢, 因为部份应该系逐碗煮, 而唔系就咁夹啲料入去就上枱点解咁讲呢? 因为男朋友要咗猪润, 而佢碗米线个汤系有煮猪润独有的泡泡 (即系猪润啲血水)而我𠮶碗个汤系较清的, 所以我谂唔系一早煮好晒, 而系有order先煮, 所以上枱时系好热辣辣的猪润同牛肉都好味, 但鸡肉好似碎咗啲, 腩肉够肥, 但唔够爽, 不过点都好过食丸, 丸到到都有得食嘛到食鸡翼先发现自己笨咗, 因为个汤已经系麻辣, 到食鸡翼𠮶阵个咀都已经麻麻地, 所以都唔系好食都鸡翼啲麻味不过个鸡翼应该都系新鲜整的, 因为碗米线都差唔多食咗一半先上鸡翼, 鸡翼煎得都ok干身下次再食要试酸辣汤底
男朋友第一次食, 穏穏阵阵要咗个四小辣 + 猪润 + 牛肉
男朋友好钟意个汤底, 因为够浓同麻

下次再食要试酸辣汤底
2009-09-15