2016-11-20 854 浏览
朋友同我庆祝生日,带左我黎呢间餐厅,佢地个二人餐做紧优惠, like facebook 就会有六五折。鲜果酿酥盒伴烟三文鱼配香芒汁烟三文鱼好新鲜,酥皮亦都好香脆, 配埋香芒汁食落几开胃。鲍鱼就比想像中细粒, 两口就食完。鹅肝同菠萝一齐食就真系第一次, 感觉非常新奇。南瓜汤好重南瓜味, 亦都好香滑,仲俾埋我最喜爱既面包条我送添。主菜方面有买个选择,牛,猪同两个鱼, 我地拣左两款鱼。三文鱼虽然有少少过熟, 但系仍然保持到鲜味,拌碟既薯蓉都唔会好重牛油味。鳕鱼柳外皮好脆,内里亦都好滑。 意大利饭上面铺左好多海胆, 唔喜欢海胆既我真系唔识欣赏, 但系朋友就好钟意。饭方面软硬适中,几有质感,不过个汁有d漏。 甜品方面虽然唔知叫咩名, 但系就应该系雪榚类既, 切开黎系固体状, 冻冰冰好好味、全晚最好味系佢啦。 饮品方面我地叫左特饮,杯到果杯系有气果汁, 针筒内系糖水, 我就试左lime and green apple, 感觉有点儿过甜,下次都系试第二d 算。
鲜果酿酥盒伴烟三文鱼配香芒汁

烟三文鱼好新鲜,酥皮亦都好香脆, 配埋香芒汁食落几开胃。
鲍鱼就比想像中细粒, 两口就食完。
鹅肝同菠萝一齐食就真系第一次, 感觉非常新奇。

主菜方面有买个选择,牛,猪同两个鱼, 我地拣左两款鱼。
鳕鱼柳外皮好脆,内里亦都好滑。
庆祝纪念
生日