2024-06-13 169 浏览
.内地人气冒菜餐厅@遇见小面🍜原来呢间店系全国有近3️⃣0️⃣0️⃣间分店,遍布北京、上海、广州、深圳等多个城市,而家仲要喺香港都开分店‼️梗系要去试吓啦🤭我本身都系无辣🌶️不欢既爱好者💯之前成日北上个阵都会特登揾麻辣餐厅🙌🏻 因为喺香港好难食到个种麻香味道 🤤估唔到呢间既麻辣完全啱我口味😋去到门口都好多人排队🤭证明好食先多人啦😆 好彩舖头都大同阔落🤗都系等咗一阵就已经入得🙌🏻🍖软骨丸子小锅冒菜🍲🍲小锅冒菜有几款𩠌可以拣:虎皮凤爪、天府鸭血、酱香卤🥩牛肉、软骨🧆丸子‼️我简左软骨丸子,配料有鱼丸片,兰花🥦豆干、金针菇,薯粉、豆腐皮。成个冒菜超足料,软骨丸子有软骨咬口👍🏻软骨唔难咬,呢个菜仲可以一路热住,唔怕会冻晒!酸菜牛肉面🍜微辣🌶️呢种辣度啱晒我‼️好香嘅麻味🤩牛肉好软淋淋🥩面质烟韧👍🏻蜂蜜🐝芥末鸡扒🍗鸡皮香脆‼️鸡肉又嫩又滑好juicy 💦香酥葱油饼🥐炸到外脆内软💯食起上黎又香又甜咁🙌🏻推介‼️🥤白玉厚椰乳椰香味满分💯入面有埋白玉👍🏻口感十足🤩@xiaonoodles_📍红磡黄埔天地奇妙坊(第1期)地下G9号铺(港铁黄埔站B出口)#foodie #hongkong #yummyfood #chinesecu
内地人气冒菜餐厅@遇见小面🍜

炸到外脆内软💯食起上黎又香又甜咁🙌🏻推介‼️

🥤白玉厚椰乳
椰香味满分💯入面有埋白玉👍🏻口感十足🤩

@xiaonoodles_

#foodie #hongkong #yummyfood #chinesecuisine #美食推介 #美食推荐#美食日记#重庆#美食 #育儿亲子乐