2011-10-30
其实唔明点解发烧唔可以唱K,不过既然你话唔好,我当然无得反驳。到附近觅晚餐地点,因为小辣椒令我想起我们上次食的羊肉涮锅,所以,最后到津味居。街边的一间小店,只看外观应该不会注意到火锅提供。两个人坐了张圆枱,虽然说枱可供四人,但因为店小,对面的枱坐人后根本不可以坐四人。但无妨,枱面大点可放炉具食物。我们点了一个二人麻辣清汤火锅,另加了半份肥牛。火锅餐包了不少食物,有羊一斤,杂丸,粉丝,豆腐,娃娃菜,应该仲有其他,不过唔记得。首先羊比上一次无咁骚,配上可接受的麻辣,好好味。上一次食的肥牛觉得麻麻,但今次几好,不会太肥加上牛味都算重。今次觉得好好食的系杂丸,当然唔系自己手打,但说真的,不食包心丸的我觉得,芝心丸好好味!粒丸一咬开d芝士就半溶咁!而娃娃菜真系好甜,用清汤果边可以清清啲辣味!最后点多了个豆沙锅饼,即整的,唔油加上豆沙好好味,皮唔厚,不过如果多啲豆沙就仲好!整晚都好开心,两个人食左三百六十几。食完到左对面玩十年无玩过嘅碰碰车,超开心!说服自己要维持呢种心情到星期一,更要为我个上海之旅加油!不过如果有机会, 你同我一齐去丫?好无?
我们点了一个二人麻辣清汤火锅,另加了半份肥牛。火锅餐包了不少食物,有羊一斤,杂丸,粉丝,豆腐,娃娃菜,应该仲有其他,不过唔记得。首先羊比上一次无咁骚,配上可接受的麻辣,好好味。 上一次食的肥牛觉得麻麻,但今次几好,不会太肥加上牛味都算重。
而娃娃菜真系好甜,用清汤果边可以清清啲辣味!
最后点多了个豆沙锅饼,即整的,唔油加上豆沙好好味,皮唔厚,不过如果多啲豆沙就仲好! 整晚都好开心,两个人食左三百六十几。食完到左对面玩十年无玩过嘅碰碰车,超开心!