2022-06-27
有冇试过连续五年考第一? 我唔系学霸🥲真系未试过…. 而要做得到五年冠军亦都系唔简单~ 今日我就去咗喺东京拉面秀拎咗连续五年冠军嘅✨富山面家🍜!呢度嘅拉面款式主要有五款,份量方面有标准同埋大满足😜仲有大胃王拉面!啱晒钟意加面底嘅朋友呀! 我同朋友一人一款拉面、仲嗌咗两款小食同饮品~ 食饱饱真系好满足啦😆▪️札幌味噌拉面由于对味噌嘅味道情有独钟😆所以系不同拉面店第一次食嘅拉面都会系味噌~ 汤底浓郁好味、叉烧肥瘦适中、面条不会过腍,溏心蛋整得好好食呀!▪️鱼介黑酱油沾面唔好俾个酱油黑蚊蚊吓亲以为好咸呀~ 浓淡刚刚好~ 配料跟拉面差不多,留意番沾面酱汁比较偏油少少ga~ 食沾面最好快手啲如果唔系酱汁冻咗~上面啲油就会「琼」左㗎啦~▪️烟熏三文鱼沙律份量多~沙律菜新鲜好味!可以自行添加胡麻酱落去~ 唔好意思我落晒呢~ 呵呵!▪️富山鸡翼外皮炸到金黄色脆卜卜~ 带有微微芝麻香~ 外皮加了特制酱油去炸~ 味道好特别、甜甜咸咸咁~▪️波子汽水、热白桃绿茶小朋友到而家都咁钟意嘅波子汽水,忍唔住都要叫支饮下😆喺呢度感觉就好似去返日本食拉面咁🥺下次过嚟试埋佢个黑酱油拉面先😜
▪️札幌味噌拉面
烟熏三文鱼沙律
烟熏三文鱼沙律
▪️富山鸡翼
富山鸡翼
▪️波子汽水、热白桃绿茶
小朋友到而家都咁钟意嘅波子汽水,忍唔住都要叫支饮下😆
喺呢度感觉就好似去返日本食拉面咁🥺
下次过嚟试埋佢个黑酱油拉面先😜