2023-07-06
放左工系屋企附近觅食,黎到呢间拉面店帮衬🥰这里系小店格局,座位唔多,装潢好似日本拉面小店嘅风格。餐牌主打拉面,另有沾面同小食供应。特制双拼蟹糕沾面 $98有3款沾面嘅汤头可以选择 (熟牛乳汤/味噌汤/辣味噌汤),我拣左味噌汤😄拉面面头放左一撮蟹膏,捞匀蟹膏再将拉面沾浓郁嘅味噌汤食,好滋味。店家选用左冲绳猪软骨同埋日式叉烧,猪软骨同叉烧好软腍同入味🤩而其他配料有蟹柳、青瓜、粟米同溏心蛋,好丰富。冠军黑酱油拉面 $85呢碗面大有来头,拎到东京拉面show 5年冠军,所以我必叫呢碗拉面🤗黑酱油汤底以酱油为基底,再加入鸡骨、猪骨、鲜鱼等熬制而成,黑黝黝的汤汁味道咸鲜,这汤味道很有层次感。另外,有2片叉烧肉和半只溏心蛋漂浮在汤面上,叉烧食起黎嫰口,味道好入味;仲有放左啲葱花和一片海苔。粗面条好挂汤,面条食起来弹牙带有点嚼劲。富山鸡翼 $48鸡翼肉质嫰滑,仲好juicy,而面头洒左一啲芝麻,配搭特制酱油,食落香口惹味。熟芥末章鱼 $38章鱼和清脆爽口的山蛰菜配以芥末汁调制而成,味道清新刺激,口感黏韧,微甜香辣!日本波子汽水炭酸饮料 $18日本橙炭酸饮料 $18日本直送罐装饮品,解暑解腻👍
特制双拼蟹糕沾面 $98
冠军黑酱油拉面 $85
富山鸡翼 $48
熟芥末章鱼 $38
日本波子汽水炭酸饮料 $18
日本橙炭酸饮料 $18
日本直送罐装饮品,解暑解腻👍