餐厅: 天仁茗茶 (太古城中心)
资讯:

2024-01-13 139 浏览
这次叹的天仁茗茶铁观音雪糕,真系一试难忘呀!雪糕入口先感觉到嘅系一股清新嘅茶香,香港街头少有,正宗嘅铁观音味,够哂特别。质感方面,雪糕好滑,细腻得嚟又唔会太重奶味,清爽嘅茶香跟住嚟,咬落去仲有茶叶渣渣嘅微微口感,好过瘾。🍦🌱😋系好多选择之中,铁观音味最吸引我,佢哋仲有抹茶同奶茶味,但我觉得试新嘢就要试最特别嘅!店员话雪糕系用真茶叶磨制而成,所以每啖都咬到茶叶碎,感受到茶的纯粹。而且,虽然味道浓郁,但食完之后又唔觉腻,消暑得嚟仲可以享受到茶嘅回甘,喷香得滞!这个夏日,想食啲清新唔腻口嘅,就真系要嚟尝下天仁嘅茶香雪糕!🍨💚👍