2022-01-07
天气又再一次转凉🤧,嚟咗胡炉打边炉🍲。记得以前佢好似系放题,而家转返做单点,嘢食反而高质左👍,物有所值!汤底我哋拣咗:招牌鲜椰青鸡锅 $288喺度食饭好似睇紧表演咁🎪,一上枱有个大椰青同埋鸡汤,店员将鸡汤放喺卢上面,再洒上一啲酒🍶,一点火🔥将酒精完全挥发,媲美一场视觉盛宴🪅。讲返汤底本身就非常之清甜,我觉得好养生👏,饮完顿时好暖🥰。椒盐鸡脆骨 $58椒盐鸡软骨好大份,好食😋牛骨牛汁丸 $48呢个咬落去喺口腔😋爆发浓烈牛汁🐄!好似食紧牛嘅精华咁。蟹籽虾丸 $52.0食到一只只切碎左嘅虾🦐,确认系真材实料嘅!铺满左蟹子🦀,又有另一番口感。胡炉牛拼盆 $388.0呢个真系强烈推荐俾各位😍😍😍!拼盆包括:牛舌芯👅、安格斯手切肥牛、极上手切牛颈脊、牛胸爽、霜降牛粒。除咗抵食之外,仲可以试到比较罕见嘅牛颈脊、佢个卖相真系唔靓,白色成块脂肪咁😣,但当你摆入口嘅时候你就会对佢改观😧!好有𡁻口,完全同脂肪嘅口感唔同🤤!如果惊自己唔钟意食牛颈脊嘅话,可以试一试呢个拼盘睇吓自己得唔得先再嗌。🤗—————为食分界线——————📍 胡炉 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8号H8 16楼推介指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指
汤底我哋拣咗:
招牌鲜椰青鸡锅 $288
椒盐鸡脆骨 $58
椒盐鸡软骨好大份,好食😋
牛骨牛汁丸 $48
呢个咬落去喺口腔😋爆发浓烈牛汁🐄!好似食紧牛嘅精华咁。
蟹籽虾丸 $52.0
胡炉牛拼盆 $388.0
—————为食分界线——————
📍 胡炉 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8号H8 16楼
推介指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指数 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
环境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消费: $400
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #为食马利奥 #马利奥火锅 #胡炉 #尖沙咀厚福街#尖沙咀 #厚福街 #单点 #招牌鲜椰青鸡锅 #招牌 #椰青 #鸡锅 #养生 #椒盐鸡脆骨 #椒盐 #鸡软骨 #牛骨牛汁丸 #牛骨 #蟹籽 #虾丸 #牛舌 #安格斯手切肥牛 #手切肥牛 #牛颈脊 #牛胸爽 #霜降牛粒 #安格斯