2023-01-11 2596 浏览
荃湾真系吃喝玩乐包罗万有 荃湾西行完如心、荃湾广场,又可以去埋海之恋,行完Donki无晒力,劲想食啲好饱肚嘅嘢补充力气,加上天气冻最啱打边炉同食热辣辣嘅鸡煲。于是我哋就拣咗食🤭🤭鼎家喜筷,呢度嘅特色就系可以任添嘅鸡煲同任添嘅下火嘅嘢饮,送蔬菜拼盘,唔怕热气食得尽兴🤭🤭呢度嘅鸡煲相当唔错,啲鸡件件都好厚肉,鸡味浓郁,新鲜鸡嘅味道,真材实料☺️我哋嗌咗小辣,椒辣食到好爽。一路辣一路饮冻饮解渴消辣,嘢饮任添,唔使就住就住饮。食完鸡煲就可以加汤打边炉,打边炉最紧要有嘅配料佢哋都有得嗌,拼盘有娃娃菜,金针菇、菇等等,居然仲有女友至爱嘅粟米🌽打边炉唔少得乌冬同午餐肉😋😋仲特别嗌咗珊瑚蚌,爽口弹牙有鲜味,使珊瑚蚌好花功夫,但佢哋洗得好干净,我哋都好放心咁食。呢度嘅装修明亮,天花仲有鼎爷样嘅彩色灯,够晒有新意,位与位之间又唔逼夹,坐得好自在。 佢哋仲有个饮品甜品摊挡 打完边炉可以开第二个胃食甜品🤣🤣好啱同朋友聚会 可以一次过食埋甜品😂😂

打边炉唔少得乌冬同午餐肉😋😋

• 幸福鸡煲